Мъж пусна жалба срещу жена си, защото не му издала касова бележка

0
Той е рекордьорът по оплаквания в Русе
Той е рекордьорът по оплаквания в Русе

Мъж от Габровско изпратил жалба до Комисията за защита на потребителите (КЗП), че съпругата му, която работела в магазин, не му издала касов бон при покупка.

Човекът, който е на около 45-годишна възраст и е психически здрав, е рекордьорът по оплаквания за м.г. в Регионалната дирекция на комисията в Русе, отговаряща и за областите Велико Търново, Габрово, Плевен и Ловеч. Това съобщи ръководителят й Цветан Христов, пише Монитор.

За 2016-а гражданинът изпратил общо 22 жалби с всякакви сюжети от търговската мрежа. Друг жител на Велико Търново, който в момента работел в Румъния, пък редовно атакувал по имейла мобилните оператори. Като цяло в страната има петима-шестима рекордьори с по 20-30 жалби годишно до КЗП.

В Русе днес се провежда изнесена приемна на Комисията, в работата на която участва председателят й Димитър Маргаритов. Той посочи, че все повече хора търсят съдействието на институцията и сигнализират за нелоялни търговски практики. Според него, ако активността на потребителите расте със същите темпове, към края на годината жалбите и сигналите ще са над 25 000.

Маргаритов припомни, че най-много са оплакванията за нарушения в сферата на телекомуникациите. Той каза още, че заради увеличаващия се брой на жалбите е необходимо да се привлече в работата на КЗП неправителственият сектор, който да съдейства при началното им разглеждане, когато се прави преценка за компетентността. „Това е важно за нас, за да можем да разпределим тежестта, така че да няма жалба, която не е разгледана, и да не остане основателен сигнал, който не е доведен до край”, допълни Маргаритов.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари