Магазин в Русе издава "междинни бележки"

8
На импровизираната бележка няма дори дата и час
На импровизираната бележка няма дори дата и час

Магазин за китайски стоки на булевард "Христо Ботев" издава "междинни сметки" вместо фискални касови бележки.

Ели Стаменова подаде сигнал за това до Dunavmost, че днес е пазарувала в магазин "China Sity" и е получила "междинна сметка" без дата и час. Жената смята да уведоми и контролните органи за това в първия ден от работната седмица.

"На касата имаше касиер, който на развален български първо каза, че иска 60 лева, но след това се поправи и каза 55 и толкова. Купих четки за рисуване, хартиени листчета и детски комплект, но ме учуди как може да не издават фискален касов бон."

Припомняме ви че на 17 януари тази година, НАП направи проверка на магазин за китайски стоки в Русе "Чайна сити" на булевард „Липник“ в квартал“Здравец“, където е извършена контролна покупка и за закупената стока не е издадена касова бележка. За да са сигурни, че това не е случайно, данъчните извършват повторна покупка, за която отново не им е издаден фискален бон. От приходната агенция съобщиха, че магазинът ще бъде запечатан за срок от една седмица от варненските данъчни. Откритите нарушения са три и за тях са издадени три акта. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари