Мъж без крак и ръка осъден за незаконна сеч

7
Мъж без крак и ръка осъден за незаконна сеч
Видео: TV7

60-годишният Муса Ходжов от шуменското село Нова бяла река е глобен 50 лева, че е сякъл дърва.

Той обаче е без крак и без ръка и изглежда абсурдно твърдението на горския пазач, че е рязал грамадни дъбове с бензинов трион. Част от нарязаните дървета той качил на каруцата си. Драмата се разиграла през август миналата година, но тъй като Муса обжалвал глобата, делото влязло в съда и се оказало, че инвалидът трябва да плати три пъти по-голяма сума, пише "Флагман".

Как да не съм обиден. С една ръка и един крак съм, а те да ме обвиняват, че сека дърва. Как да стане това. Аз отидох за къпини, за да правим компоти на децата и видях няколко дървета на земята. Натоварих в каруцата само тези, които бяха насечени на дребни парчета“, каза Муса пред камерата на ТВ7. Той твърди, че на живо дърво никога не би посегнал. Около нивичката, която обработва с жена си, е насадил 30 орехови дървета.

Как един такъв сакат човек може да събори дърво. То ще падне да го убие. С един крак никой не може да сече“, коментираха съседи на Ходжов.

Въпреки, че има право да обжалва съдебното решение, той няма да го прави. "Нямам пари за адвокат. Трябва да ги дам от пенсията", казва инвалидът.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари