Мавзолей на тиквата се появи пред МС

26
Идеята е на скулптутра професор Величко Минеков
Идеята е на скулптутра професор Величко Минеков Видео: Евроком

В навечерието преди местните избори сградата на министерски съвет се сдоби с нова постройка пред главния вход - мавзолей от тиква.

Идеята е на скулптутра професор Величко Минеков, според които размножението на тиквите у нас се е превърнало в генна мутация, предава Евроком.

"Всякакви тикви, тиквички започнаха да растат. Може да ги срещнете в прокуратурата, в полицията. Твърде много станаха, но бедата е, че гражданите също "отиквяват". Започва една масова тиквеност и не знам как ще се излекуваме. Това са хора, които живеят със страха на тикви и със желанието да станат най-големи тикви", коментира идеята на проекта си проф. Минеков.

Тиквеният мавзолей е с широко отворена врата, но с прозорци с решетки, защото попадналият вътре трябва да се чувства достатъчно сигурен. Предлага се и финансиране.

"Със избора на нов главен прокурор ние считаме, че нашият премиер е изключително заплашен и ще му трябват някакви средства след като прокуратурата го подхване", допълни той.

А адвокат Николай Хаджигенов е сигурен, че вече десета година отглеждаме тикви на неподходящи места."Категоричен съм, че тиквата е стар плод или зелчук. Ние гледаме тикви на неподходящи места вече 10 години и е крайно време да обявим тази реколта за негодна", отбеляза адвокатът.

Политическият ПР Арман Бабикян категорично заяви, че България създава уникални условия за отглеждане и размножаване на тикви.

"Страната ни е много богата. Ние сме едни от най-големите износители на тикви в ЕС. В нашия район тук също има много има прекрасно място за отглеждане на тикви", коментира Бабикян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари