Съдят петима души за купуване на гласове, 56 са разследвани

1
Постановени са 256 откази за образуване на досъдебни производства с оглед липса на данни
Постановени са 256 откази за образуване на досъдебни производства с оглед липса на данни

Постановени са 256 откази за образуване на досъдебни производства с оглед липса на данни

От началото на предизборната кампания до 10:00 ч. на 01.10.2022 г. са образувани общо 440 преписки и 56 досъдебни производства във връзка с нарушения на политическите права на гражданите, свързани с изборите за 48-о Народно събрание, насрочени за 02.10.2022 г., съобщиха от прокуратурата.

По Апелативни райони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители, са разпределени, както следва: АП - София - 23; АП - Бургас - 5, АП - Пловдив - 7; АП - Варна -10, АП - Велико Търново - 11. Привлечени в качеството на обвиняеми са 5 лица.

Постановени са 256 откази за образуване на досъдебни производства с оглед липса на данни за извършени престъпления.

Във Върховна касационна прокуратура функционира дежурното звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация. Граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, които са публикувани и на интернет страницата на ПРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • русенец
    При неотдавнашното посещение на Тони Блинки в Пекин, той бе посрещнат на летището от заместник ПР-а на Окръжния комитет на...
  • чичомехтинпедала
    Пиша тука някакви тапотий да ми плашта Мутрофанката жълти копейки.да живей ТероруZZшлямия и путлерчето!
  • daskal
    Колкото и да се труфят с арманита и шанели, всичките ни милионери "бизнесмени" днес смърдят на БКП и Държавна сигурност....
  • до Хуилото
    Ко стана бе хуилко, що имаш толкоз минуси? Да не стане скоро ти да трябва да заминаваш, лумпен изкрейзъл.
  • Путин Хуйло
    Да, на мен ми ебаха майката, даже и мен самият ме ебаха и ми хареса страшно много. Най-хубавото беше, когато негрите от...