Мастит партиен лидер бракониерства в Момчилградско

0
При този лов единствено само за убития сръндак е издадено разрешение
При този лов единствено само за убития сръндак е издадено разрешение Видео: БГНЕС

Труповете на три лопатара и един сръндак са открити до хижата на ловната дружинка край село Нановица, Момчилградско, близо до язовир "Студен кладенец".

Три джипа е имало снощи, като два от тях са проверени.

Ясен е извършителят – местен партиен лидер от доминираща в областта партия, който от началото на годината досега има 25 издадени бележки за отстрелван дивеч. При този лов единствено само за убития сръндак е издадено разрешение.

Това грубо нарушение бележи началото на ловния сезон за дребен пернат дивеч, открит днес в местност край град Съединение от заместник-министъра на земеделието и храните Георги Костов.

120 000 регистрирани ловци има у нас. Към всички тях е обръщението на Ловния съвет за спазване на Закона за лова, добра дисциплина и етика при ловните излети.

Предстои Народното събрание да приеме мерки, които да гарантират безопасността по време на лов. Това ще стане в най-скоро време, заяви заместник-министър Костов.

8 смъртни случая по време на лов има през 2009 г., 10 души са наранени. През 2010 г. смъртните случаи са 3, а ранените – 12. 4 ловци са убити по време на лов през 2011, 13 са ранени.

През 2012 и 2013 има общо 3 смъртни случая и 3 наранявания. През миналата година двама са загинали, а четирима са ранени. До месец юли тази година имаме един смъртен случай.

Заместник-министър Георги Костов пожела на ловците приятни изживявания, но ги призова да спазват всички мерки за сигурност.

"Ловът е сериозно занимание и отговорност за истинските ловци", каза той. "България има установени ловни традиции повече от 130 години. За последните 200 години на територията на страната ни не е изчезнал нито един животински вид", добави Костов

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари