Масови оставки във Втора градска болница

2
Със заповед на здравния министър болницата трябва да се трансформира в инфекциозна болница, в която да се лекуват по-леките случаи на коронавирус
Със заповед на здравния министър болницата трябва да се трансформира в инфекциозна болница, в която да се лекуват по-леките случаи на коронавирус

Масови оставки във Втора градска болница.

Със заповед на здравния министър болницата трябва да се трансформира в инфекциозна болница, в която да се лекуват по-леките случаи на коронавирус. Според медиците те не са подготвени за лечение на този вид пациенти, а апаратура не достига, съобщи Novini.bg.

"Мъка ми е. В болницата настана смут - има пълна дезинформация на работата ни. Не знам какво ще се случи с хоспитализираните болни от коронавируса. Лекарите не са подготвени да лекуват такива пациенти. Грях е да насилваш лекар да лекува, когато не е готов. Нямаме ситуационен план, не си знаем и ролите", каза един от медиците в болницата.

"Имаме само два дихателна апарата. Заявиха, че тук във Втора градска ще се лекуват леко болни, но състоянието при коронавируса бързо може да стане тежко. Аз съм педиатър - не съм готова за работа с инфекциозно болно. Тази болница повече няма а е болница", заяви по темата педиатърът д-р Камелия Бачовка.

"От 2 седмици всички бяха запознати, че във всеки един момент Втора градска може да се превърне в лекуваща коронавирус пациенти. След заповедта на здравния министър всички лекари бяха предупредени. Досега имаме 85 молби за напускане от болницата, имаме още 250 души персонал", разкри директорът на Втора градска болница доц. д-р Стефан Узунов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари