„Мартенски музикални дни“ залага на оркестри и репертоарни находки

1
Артистичният директор на фестивала Ива Чавдарова представи подробно акцентите в програмата
Артистичният директор на фестивала Ива Чавдарова представи подробно акцентите в програмата Видео: Русе Медиа

61-ото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе ще предложи на публиката изобилие от репертоарни находки, дебюти на изпълнители, много оркестри и бляскави имена на музиканти

 Най-очакваното културно събитие ще събере публиката от 11 до 27 март. Билети вече се продават на касата на операта в Русе и в мрежата на Ивентим, предаде Русе Медиа. 

На фестивалната сцена ще участват над 600 изпълнители от 8 държави – Русия, Румъния, Литва, Германия, Северна Македония, Аржентина, Франция и България, каза артистичният директор Ива Чавдарова. Тя представи подробно акцентите в програмата. Ще бъдат отбелязани няколко годишнини – на Лазар Николов, Шуберт, Дебюси, Равел, Скрябин, Онегер.

Фестивалните дебюти ще бъдат много интересни – сред тях са пианистите Симон Трпчески от Северна Македония и носителят на втора награда от конкурса „Шопен“ Александър Гаджиев, диригентът и певецът Хосе Кура от Аржентина, който ще прави и операта „Ернани“, струнният квартет „Вижън“, който е хит сред младежката публика в Германия, флейтовият квартет „Флаутисимо“ и др.

Публиката ще чуе Румънския национален оркестър, Софийска филхармония, Литовския камерен оркестър, Русенска филхармония с два концерта и Фестивалния оркестър. Русенското участие включва още Русенска опера и хор „Проф.Васил Арнаудов“. Тази година заради обстановката и ковид няма да има майсторски класове, но пък ще свирят лауреатите на Международния конкурс „Франц Шуберт“-Русе.

Организаторите на фестивала се надяват до началото му ковид мерките да бъдат облекчени и да могат да пълнят залите с публика. За момента входът за концертите ще бъде с изискванията за „зелен сертификат“ или отрицателен тест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    чалгаринЪТ
    ЧувАл съм, че тия които си падат по Фикито, плащат едни такси вход, по-скъпи питиета и мезета, бе избиват му хонорара, че и печалбата на ЧАСТНОТО заведение. Не съм чувАл Фикито да реве за още и още дъжавни пари и помощи. Нали, не е паразит все пак. Та, 10 лева ли ще е талона за мартенските? Ще покрият ли тока?
  • 0
    2
    Гост
    Що бе? За на Фики граченето колко плати за билет?
  • 3
    1
    Ъхъ
    Простете, на каква цена са билетите? Пак ли по 10 лв. ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари