Мартен и Сандрово се обединяват срещу Енерго-Про и АПИ

4
Пишем жалби, но изглежда че трябва по някакъв друг начин да се случват работите, за да ни обърнат внимание
Пишем жалби, но изглежда че трябва по някакъв друг начин да се случват работите, за да ни обърнат внимание Видео: Русе Медиа

В Европейския ден без загинали на пътя Мартен и Сандрово отново обединяват усилията си заради рисковите кръстовища към двете населени места по направлението Русе - Силистра.

Само преди броени дни на разклона за Мартен стана поредната верижна катастрофа, за щастие без пострадали хора.

Причината е липсата на лента за изчакване на автомобилите, които завиват. Движещите се по основния път в посока Силистра карат с висока скорост и невинаги успяват да реагират, когато колите пред тях намаляват, дават мигач за ляв завой и чакат насрещните автомобили да преминат, предаде Русе Медия.

„Няма никаква лента за изчакване, никакво ограничение няма. Карат като откачени. Преди дни щяха да ме отнесат тук – на завоя съм спрял, да изчакам да минат и откъде изскочи колата, не можах да видя, но щеше да ме отнесе“, разказва жител на Мартен.

Същият проблем притеснява и шофьорите от съседното село Сандрово. Кметовете на двете населени места – Димо Тонев на Мартен и Божидар Стоилов на Сандрово, от години се борят безрезултатно с бюрокрацията в Пътната агенция.

„Това тепърва ще набъбва и ще се разширява като проблем. Доста хора загинаха на този разклон, много катастрофи стават, Нееднократно сме писали докладни до АПИ и те ни уверяват, че се работи, но кога ще се изгради допълнителната лента, никой не може да ни каже точно. Искаме да ни дадат срокове кога евентуално възнамеряват да се изгради жизненоважната отсечка, за да могат завиващите в посока втори разклон на Мартен да завиват безпрепятствено, а другите да разминават в посока Силистра. Докато това нещо не се изгради, произшествията и ПТП-ата ще продължат.  Нееднократно сме събирали и пращали подписки жалби пишем, но изглежда че трябва по някакъв друг начин да се случват работите, за да ни обърнат внимание“, коментира кметът на Мартен Димо Тонев.

Той не изключва при следващата тежка катастрофа, ако мълчанието на институциите продължава, хората да излязат на спонтанен протест по същия начин, както направиха заради системното спиране на тока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари