Марковски: Убиецът на Виктория няма да получи доживотна присъда

2
Като страна член на ЕС имаме принципни законови положения, които налагат да се съобразим с директивите за доживотното наказание
Като страна член на ЕС имаме принципни законови положения, които налагат да се съобразим с директивите за доживотното наказание Видео: БНТ

Ще бъде ли разкрит убиецът на журналистката от Русе Виктория Маринова и какво наказание може да получи извършителят на жестокото престъпление - темата в Сутрешния блок на БНТ коментира адвокат Марин Марковски.

Той обясни, че се събират доказателства за престъплението и в момента, когато станат достатъчни, убиецът ще бъде арестуван. Мога да поздравя служителите на полицията за работата им, каза още адвокат Марковски.

По думите му, ДНК профилът изведен от жертвата, е резултат от насилнически полов към нея и ако съвпада с ДНК на заподозрения, е ясно, че той е извършителят.

Върху трупа са открити обективни находки. Знае се по какъв начин е изнасилена, по какъв начин е убита и кой е убиецът, категоричен е адвокат Марковски.

Според него обаче, извършителят няма да получи доживотна присъда.

Марин Марковски, адвокат: "Той няма да получи доживотна присъда, защото като страна член на ЕС имаме принципни законови положения, които налагат да се съобразим с директивите за доживотното наказание. Максимално може да получи 30 години лишаване от свобода."

Аз съм убеден, че този човек е непоправим като престъпник, допълни адвокат Марковски.

Той коментира и проблема с ресурсите на МВР и условията за работа в криминалистичната лаборатория.

Марин Марковски, адвокат: "Когато има престъпление, винаги остават следи, няма идеално чисто местопрестъпление, въпросът е криминалистите да са достатъчно опитни, така че да съберат всички улики, да възстановят детайлите и да разкрият престъплението. За това нещо не бива да се пестят пари."

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари