Адвокат Марковски: Вместо кастрация, да се върне доживотната присъда без право на замяна

3
Всички идеи и пожелания за химическа кастрация, посягане на човешката размножителна способност, не са приемливи
Всички идеи и пожелания за химическа кастрация, посягане на човешката размножителна способност, не са приемливи Снимка: Николай Дойчинов

Всички идеи и пожелания за химическа кастрация, посягане на човешката размножителна способност, не са приемливи.

Това заяви в студиото на ”Лице в лице” адвокат Марин Марковски по повод предложението на ”Обединени патриоти” за връщане на смъртното наказание и въвеждане на химическа кастрация.

"Реално може да стане това - смъртната присъда и доживотната присъда без право на замяна са нещо изключително мъчително. Понеже тази история с кастрацията не може да стане, това, което е възможно, е, при изключително тежки престъпления, да остане доживотната присъда без право на замяна. Знаете ли колко е полезно и разумно. Там настъпва разпад на личността при много от случаите. Съзнанието, което ти казва, че ти повече няма да излезеш на свобода, те кара да не бъдеш повече човек", обясни адвокат Марковски.

"Като юрист, който знае какво може и какво не, отговарям, че това е невъзможно. Едно от условията за влизане в ЕС е да няма смъртно наказание, няма как да го въведем. Не, че хората не могат да бъдат разбрани, когато някой посегне на невинен човешко живот, защото дяволът е заседнал в душата му", каза още адвокат Марковски.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари