„Маркет Линкс“: 63% нямат доверие на народното събрание

1
Според проучването, недоверието към правителството е 53%
Според проучването, недоверието към правителството е 53% Снимка: БТА / архив

Според проучването, недоверието към правителството е 53%

Ако изборите се провеждаха в момента, ГЕРБ-СДС щеше да бъде първа политическа сила, запазваща сериозна преднина пред вторите „Продължаваме промяната-Демократична България“. Това показват данните от социологическо проучване на „Маркет Линкс“, представено пред bTV.

В парламента също така влизат „Възраждане“, ДПС и БСП.

Лидерите с най-висока подкрепа от избирателите са президентът Румен Радев, лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов и министър-председателят акад. Николай Денков.

Доверието към държавния глава е 43%, а към лидерът на ГЕРБ-СДС – 25%. Доверието към премиера е 24%, но недоверието към него е 52%.

Финансовият министър Асен Василев се ползва с доверието на 16% от избирателите, колкото е и доверието към лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов. И двамата се ползват с рекордно неодобрение. На първия не вярват 64%, а на Костадинов – 62%.

Доверието към съпредседателя на „Продължаваме промяната-Демократична България“ Кирил Петков е 15%, а недоверието – 70%.

Институцията с най-голяма доверие е правителството. 21% от гражданите вярват на кабинета „Денков-Габриел“, докато 53% са на обратната позиция.

Народното събрание и прокуратурата са еднакво доверие 15%, но недоверието в законодателния орган е 63%, а към прокуратурата е 58%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    русенец
    Логично е почти 2/3 да нямат доверие в НС, защото точно толкова и не гласуват за НС.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари