Мария Габриел: Няма опасност за живота на българина, пострадал в Скопие

0
По-рано днес намушканият с нож фен на "Левски" бе транспортиран в България
По-рано днес намушканият с нож фен на "Левски" бе транспортиран в България Снимка: Facebook / Mariya Gabriel

По-рано днес намушканият с нож фен на "Левски" бе транспортиран в България

Българин пострада по време на футболен мач в Скопие миналата седмица. Той е транспортиран в София днес и е без опасност за живота. Димитър Андонов е в стабилно състояние и е под постоянно лекарско наблюдение. Това обяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел:

"Българският гражданин Драгомир Андонов, пострадал при инцидент в Скопие, Република Северна Македония, на 27.07.2023, е настанен за лечение във Военномедицинска академия (ВМА).

По-рано днес той бе транспортиран с полет на Държавния авиационен оператор, а на борда на хеликоптер Mi-8, LZ-CAT бе и екип на ВМА в състав д-р Александър Соколов и старшина Мария Борисова, медицинска сестра-борден, от евакуационния модул на Военномедицинските модулни формирования.

Състоянието на пациента е стабилно, без опасност за живота. Веднага след като е приет във ВМА, са му направени всички необходими изследвания и консултации за уточняване на неговото състояние. Настанен е в реанимация на лечебното заведение, където ще бъде под непрекъснато наблюдение. Назначени са и допълнителни високоспециализирани изследвания за уточняване на терапевтичния план.

Благодаря на медицинския екип и всички, които полагат грижи за неговото възстановяване".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари