Мария Габриел: ГЕРБ няма усещането за равнопоставеност в правителството

0
Ако ще има България стабилно правителство, то думата на партията ще тежи, подчерта тя
Ако ще има България стабилно правителство, то думата на партията ще тежи, подчерта тя

Ако ще има България стабилно правителство, то думата на партията ще тежи, подчерта тя

Случилото се през последните девет месеца е благодарение на движещата сила ГЕРБ. Това коментира вицепремиерът Мария Габриел. Тя изтъкна подадената ръка, за да се сложи край на „безвремието на служебните правителства” и отстъпения мандат в „името на националния интерес”.

Какво не се случи – ГЕРБ, победител на изборите, няма усещането за равнопоставеност в правителството. Няма усещане за равнопоставеност във вземането на решения и в носенето на отговорност за свършеното и несвършеното. Няма как да се съгласим всичко добро, което е направено, да се приписва като заслуга на ПП-ДБ. А всичко несвършено и недобро автоматично да бъде асоциирано с ГЕРБ”, категорична беше Габриел, предаде NOVA.

Ако ще има България стабилно правителство, то думата на партията ще тежи. Ако се вземат решения, то те трябва да отразяват и нашите искания, и грижа за хората. И това правителство ще има за основа принципите на демокрацията, Конституцията и върховенството на закона. При решенията ще съществуват и прилагат прозрачност и публичност, а отговорността ще е ясна”, допълни вицепремиерът.

Габриел подчерта, че сега, както и преди девет месеца, настояват за ясен ангажимент за спазване на принципи, ясен механизъм за вземане на решения, ясна отговорност за правителство, изпълняващо ангажименти за цял мандат. „А не събуждащо се сякаш след изборна нощ и преговарящо отново сякаш изборите сега са минали. Или с говорене сякаш в изборна кампания”, е позицията ѝ.

Вицепремиерът и външен министър се обяви за стабилност и спокойствие. „От ГЕРБ-СДС сме показвали, че можем да ѝ ги дадем. Днес повече от всякога България има нужда от стабилност и спокойствие, но за да са истински, а не илюзорни, всеки трябва да вземе съзнателно решение и да го спазва”, заключи тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Читател
    М.Габриел,какво даде ти на държавата ни и на българския народ,че искаш от тях съпричастност, която устройва само три коалиционното ви управление. Слезе ли при обикновените хора да видиш как живеят, отиде ли до някое карловско село пострадало от отминалото наводнение,да видиш там,че има още хора които живеят във фургони? Всички знаем,че ти идваш от "братски" Брюксел с определена мисия,но бъди по толерантна към хората,към българите,които ти малко познаваш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари