Маратон между две държави ще затвори „Дунав мост”

1
В първото издание на шосейния пробег Гюргево – Русе в събота ще участват над 250 бегачи от 10 държави
В първото издание на шосейния пробег Гюргево – Русе в събота ще участват над 250 бегачи от 10 държави

Първият и единствен засега в Европа маратон между две различни държави ще затвори поне за половин час „Дунав мост” при Русе.

В първото издание на шосейния пробег ГюргевоРусе в събота ще участват над 250 бегачи от 10 държави, съобщи легендата на спорта в дунавския град Евгени Игнатов.

Маратонът под надслов „Бягане на Свободния дух ГюргевоРусе”, дълъг 15 км, ще стартира в 11 часа сутринта в събота от центъра на румънския град, до емблематичната часовникова кула, ще премине по „Дунав мост” и ще завърши пред Съдебната палата на площад „Свобода” в Русе. Наградният фонд за проявата е 12 500 лв, като победителят ще прибере чисто 1200 лв.

„Идеята за маратона е на Русе, който е и „Европейски град на спорта” за 2016 година. Надяваме се проявата да стане ежегодна, като стартовете се редуват, тази година тръгва от Гюргево, догодина от Русе”, обясни зам.-кметът на дунавския град Иван Григоров.

Според Евгени Игнатов, за участие са се записали бегачи от САЩ, Франция, Австрия, Япония, като ще участват най-добрите от България и Румъния, сред които и участничката на Олимпиадата в Рио на 3000 м с препятствия Бобосел. Предвидени са и автобуси, които да превозват участниците между Русе и Гюргево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари