Мангъров: Никога досега не е имало затваряне на здрави хора

1
"Това е някаква нова медицина, нова епидемиология. Да не мислите, че светът започва от нас", посочи още доц. Мангъро
"Това е някаква нова медицина, нова епидемиология. Да не мислите, че светът започва от нас", посочи още доц. Мангъро Снимка: БГНЕС/архив

Националният оперативен щаб е еманация на линията но поведение и начинът, по който се действа.

Това каза  доц. Атанас Мангъров в "Панорама" по БНТ.

"Първото нещо, което трябва да си избереш е лекар, който да те лекува. Ние имаме едно инфекциозно заболяване и избираме начело на щаба с инфекциозно заболяване да се занимава един хирург. На екрана стои много добре, но е хирург. В щаба влизат един микробиолог, влизат един епидемиолог, но не от най-висшата класа", каза още доц. Мангъров.

Според него смяната на щаба не е свързано с конкретни личности, а начина, по който се действа. "Никога досега не е имало затваряне на хора, които са здрави. Никога не е имало затваряне на области, държави, всичкото това тестване. Това е някаква нова медицина, нова епидемиология. Да не мислите, че светът започва от нас", посочи още доц. Мангъров.

По думите му пиенето на чай е свързано с лечението на конкретни болни. "Когато става дума за един такъв епидемичен процес, за да може той да се контролира, ние трябва да действаме по нормалния начин, по който се е действало по всички такива случаи досега. Хората, които са болни ,да си останат вкъщи. Хората, които са много болни, трябва да се хоспитализират. Всички останали трябва да живеят свободно. Тези хора, които са най-застрашени, когато се разболеят да им се случи нещо лошо, трябва да се пазят и да бъдат пазени", коментира още доц. Мангъров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Колкото по-стара снимка качиш, толкова по-млад изглеждаш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук