Мълнии убиха 49 души в Индия

0
От от мълнии са загинали близо 750 души в цяла Индия от април
От от мълнии са загинали близо 750 души в цяла Индия от април

Седем души, предимно фермери, са били убити от мълния в село в северния индийски щат Утар Прадеш

Това съобщи полицията в четвъртък, с което броят на загиналите от мълния в щата тази седмица достигна 49 души, предаде Associated Press, цитирана от News.bg

Те са се скрили под дърво по време на проливен мусонен дъжд, когато са били ударени от мълния и са загинали на място. Сред жертвите са четирима членове на едно семейство и трима пастири близо до град Каушамби, според полицейския служител Хем Радж Меена.

Високият брой на смъртните случаи накара правителството да издаде нови насоки за това как хората следва да се предпазват по време на гръмотевична буря, каза говорителят на правителството на щата Шишир Сингх.

"Хората умират повече от мълнии, отколкото от инциденти, свързани с проливните дъждове, въпреки че това е времето, когато хората (обикновено) умират от наводнения или други инциденти, свързани с проливните валежи", каза Сингх.

Сезонът на мусоните в Индия продължава от юни до септември.

Полковник Санджай Сривастава, който работи с индийския Департамент по метеорология, каза, че от мълнии са загинали близо 750 души в цяла Индия от април. Това включва 20 души, загинали в източния щат Бихар през последните два дни и 16 в щата Мадхия Прадеш в централна Индия по-рано този месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари