Малки сладкари от Долна Студена майсторят черешки и скалички

0

Повече от двадесет деца преживяха незабравими моменти в ролята си на мастър шеф

Момичетата и момчетата направиха първите си стъпки в сладкарското изкуство. Кулинарното изпитание беше заключителната среща на тийнейджърите в инициативата на местното читалище „Лято в библиотеката“. В продължение на повече от два месеца група ученици осмисляше по нетрадиционен начин свободното си време. Сред ентусиастите имаше не само местни деца, но и техни връстници от различни краища на страната и чужбина, дошли да прекарат лятната ваканция при баба и дядо.

„Всички участници се опитаха да месят тестото на сладките. Любопитен е фактът, че по-голямо желание да покажат кулинарни заложби проявиха момчетата. Може би в някой от тях се крие талант на истински мастър шеф, сподели секретар на читалищното настоятелство и организатор на „Лято в библиотеката“ Марияна Петкова.

Децата предварително разровиха тефтерите с рецепти на своите баби и прабаби. Погледите на почти всички беше привлечен от „черешки“ и „скалички“. След като кулинарните изкушения бяха завършени всички седнаха около масата, за да направят дегустация на сладкишите. Чиниите за броени минути останаха празни, защото малките сладкари искаха да се похвалят и да покажат сътвореното на своите роднини и близки.

„Всички оставаме с надежда до следващото лято, когато ще се включим в нови предизвикателства и преживявания. Важното е, че участниците в групата вече сме истински приятели и успяхме да бъдем заедно и да работим в екип“, каза на раздяла Андреа Пламенова, която след броени дни отново се връща к родителите си в Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари