Малката Елица грабна Гран При от национален конкурс

1

В периода 7-9 септември в гр. Полски Тръмбеш се проведе 3-тото издание на Националния конкурс за млади изпълнители ''Полските щурчета'', традиционно организиран от Веселин Маринов.

Както и предходните издания, така и това събра най-големите таланти от всички краища на България. След направената селекция до финала на конкурса бяха допуснати 98 деца-разпределени в 4 възрастови групи.Като най-многобройни и с небивала конкуренция се оказаха както винаги-най малките- 1 и 2 гр. По регламент децата се състезават в 2 конкурсни дни и се представят с 2 песни, като едната е задължително на роден език. Надпреварата е голяма,защото призовете са малко-по  едно първо ,второ и трето място във всяка възрастова група и разбира се големите награди - ГРАН ПРИ  и парична премия от 500 лв.

Тази година статуетките ''ГРАН ПРИ''  са дело на известния български скулптор Иван Кулински, ръчно отлети,изработени  от бронз и мед. За голяма гордост на русенци малката Елица Камбурова на 8г. успя безапелационно да пребори много талантливи деца и завоюва най-голямото отличие-статуетката ''Гран При'' и парична премия след блестящите си изпълнения на песните ''Мама'' и ''Ах ,този дивен свят''. 6-членно звездно жури в състав: Мими Иванова, Росица Кирилова, Развигор Попов, Светослав Лобошки, Пламен Велинов, Краси Гюлмезов оценяваха даровитите деца.

Припомняме,че тази година Елица Камбурова участва на 7 конкурса и спечели 8 златни медала, Голямата награда на гр.Банкя и безапелационната ''Гранд при'' на конкурса ''Полските щурчета''.

 Елица Камбурова е възпитаник на ОБДСК град Русе с ръководител Юлия Енчева и е солист на Детска Вокална група ''Слънце''.

Нека пожелаем още много творчески успехи на лъчезарната малка певица!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари