Ивана Колева грабна наградата за изпълнението на Български всеучилищен химн

1

Ученичката от Гимназията по дървообработване изпълни целия текст от 14 куплета

В конкурса „За да я има България”, организиран от Общински младежки дом - Русе, на 20-та годишнина от неговото начало участваха 330 деца и младежи от 1 до 12 клас. Конкурсът се провежда винаги в навечерието на Националния празник на Република България с творби от български автори и е само за индивидуални изпълнители на произведения.

В трета възрастова група - от 8 до 12 клас, се явиха 174 участници. Заслужено беше отличено изпълнението на Ивана Колева от 10в клас на ПГДВА „Йосиф Вондрак“. Ивана изпълни целия текст на „Български всеучилищен химн“ от 14 куплета като обяви в началото, че текстът е създаден преди 132 години в град Русе от Стоян Михайловски. Отличието на Ивана е заслужено поради емоцията, която тя предаде с вдъхновяващите слова на Стоян Михайловски и значимостта на художествения текст като един от българските символи.

Браво на Ивана за отговорността в един ден да се яви на Областната олимпиада по български език и литература и да участва със сърце и душа в конкурса, посветен на България!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    педагог
    До #1 - Жалко , ако това е истина , че не влизат в часовете. Тогава учителите защо съществуват ? Ако връзката Общество-Училище-Ученици е прекъсната , значи това общество има проблем.
  • 6
    1
    русенец
    В дървото след 10-ти клас учениците почти не влизат в часовете. Изненадан съм, че това момиче си е направило труда да научи нещо наизуст...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари