Макрон: Атаката на "Хамас" срещу Израел е най-голямото антисемитско убийство

0
Френският президент отдаде почит на жертвите
Френският президент отдаде почит на жертвите Снимка: БГНЕС

Френският президент отдаде почит на жертвите

Френският президент Еманюел Макрон заяви днес, че атаката, извършена от "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, е "най-голямото антисемитско масово убийство на нашия век", в реч по време на националната церемония в памет на 42-мата френски граждани, убити при това нападение, предаде Франс прес.

"На разсъмване на 7 октомври неописуемото изплува от дълбините на историята", заяви Макрон в двора на Дома на инвалидите в Париж в присъствието на семействата на жертвите. "Беше 6 часа сутринта, когато "Хамас" извърши масирана и отвратителна изненадваща атака, най-голямото антисемитско масово убийство на нашия век", каза френският президент.

"Ние сме 68 милиона французи, опечалени от терористичните атаки на 7 октомври. 68 милиона минус 42 отнети живота, 68 милиона, включително шестима ранени, 68 милиона, включително четири живота, завинаги белязани от пленничеството им. 68 милиона, трима от които все още са в плен и за чието освобождаване се борим всеки ден. Техните празни столове са там", каза Макрон.

Три стола бяха оставени празни на трибуната, където седяха семействата на жертвите, за тримата френски граждани, за които се предполага, че все още са заложници на палестинското ислямистко движение, пише БТА.

"Съдбите" на жертвите на "Хамас" "не са единствените, които разкъсваният от конфликти Близък изток продължава да смазва в това торнадо от страдания, каквото е войната", посочи френският президент. "И всички животи са равни, безценни в очите на Франция", подчерта той.

Макрон каза още, че "не трябва да се поддаваме на пълзящия, необуздан антисемитизъм, тук или някъде другаде, защото за него няма никакво оправдание". "Нищо не може да оправдае или извини този тероризъм", добави той.

Елисейският дворец също така планира впоследствие да отдаде почит или да отдели време за възпоменание на френските жертви на израелските бомбардировки в Газа, но нито датата, нито формата, под която това ще се случи, са определени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    8
    РУК за Ръша
    Аз си признавам, че съм хомо и то от особено глупавите, но и аз трябва да заработвам надника, няма как - затова и пиша Слава Украина под теми, които нямат нищо общо със Зелю и корумпираното му обкръжение. Но такива опорки ми е спуснал Пеевски ага, длъжен съм!
  • 1
    7
    Иво
    И евреите и Палестина,са армия от боклуци,едните мьрзеливи и прости диваци,другите алчни, свини и крадливи идиоти,да се избиват..
  • 4
    6
    чичомиткобрат
    Евреите не са единствените семити, другите им съседи също са семити. Израел бомбардира тях. Това прави евреите антисемити. Иронично, нали?
  • 5
    5
    нда,
    за две години в Украйна загинали 10 000+ цивилни, в Газа за четири месеца 27000+ цивилни! п.п. някой може ли да ми разшифрова думите „антисемитско убийство“ в случая, когато и двете воюващи страни са семити?!?
  • 6
    4
    до 3
    Виж, бе педал, аз с болка казвам, че си тъпо парче! По принцип нямаше да ми пука, че си тъп като амеба ако нямаше избирателни права. Защото ти, боклук малоумен и такива като теб , вече 30 години избирате боклуци! Иначе кефи се на дедо ти Деменций, нямам проблем с това. Демокрация е и всеки има право да си избира кумирите! Разбра ли нещо от това, което ти казвам, бе идиот?:) Май само си губя времето! Май отец Малтус ще се окаже прав, че войните не са лошо нещо, помагат да се редуцира броя на идиотите по света.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари