Майката на убития Никола: Ако не се промени закона, ще свикаме референдум!

0
Искаме справедливост, болката е много тежка
Искаме справедливост, болката е много тежка Видео: zdraveibulgaria

"За мен няма значение името на човека, който е блъснал детето ми".

"За мен на челото му пише: "Убиец". Всички знаят, че е имал и предишна присъда за убита пешеходка. Чакаме прокуратурата и разследващите да си свършат работата". Това заяви в ефира на Нова телевизия майката на убития на пътя Никола Анелия Терзиева.

Младежът е бил блъснат с 220 км/ч. от шофьор, убил пешеходка на пътя, но е бил с условна присъда и наскоро върната книжка.

Близки и приятели на момчето заявиха, че живеем в правова държава и законът трябва да се приложи."Искаме справедливост, болката е много тежка", категорични са те.

Анелия е категорична, че дават срок на НС да променят Наказателния кодекс. "Ако това не се случи - армия от юристи ще подготви промяната и ще свикаме референдум", каза още тя.

"Искаме законът да бъде променен. Човек, който е нарушил Закона за движение по пътищата, трябва да получи затвор от минимум пет години, и то само ако има смекчаващи вината обстоятелства", каза още майката на младия мъж.

Вчера стотици хора, сред които колеги и близки на загиналия, се събраха с искане за по-строго наказание този път. "Едва след като бъдат събрани необходимите доказателства, наблюдаващият прокурор ще потвърди евентуално обвинение", заяви Радослав Лазаров, говорител на Окръжна прокуратура-Варна.

Доставчикът на храна Никола Терзиев се е движил в лявата лента, когато го застига и блъска другият автомобил. От удара колата на доставчика изхвърча от магистралата и се разбива в локалното платно.

Смъртта на младия мъж вдигна на протестно шествие всички фирми, които са доставчици на храна във Варна. Близо 100 автомобила и над 200 души се събраха с искане за справедливо наказание.

Шофьорът, причинил смъртта на Никола, е от Варна. В колата му по време на инцидента е била и 10-годишната му дъщеря, която е била настанена в болница с леки наранявания.

От Окръжната прокуратура обясниха, че той все още не е задържан и няма повдигнато обвинение, защото не са готови техническите експертизи.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари