Умъртвиха 11 500 свине заради африканска чума в Южна Румъния

0
Първи случаи на заболяването бяха регистрирани преди няколко дни в село Негрени
Първи случаи на заболяването бяха регистрирани преди няколко дни в село Негрени

Първи случаи на заболяването бяха регистрирани преди няколко дни в село Негрени

Първи случаи на африканска чума по свинете бяха регистрирани преди няколко дни в Негрени - село в окръг Олт в Южна Румъния. Собствениците на ферма забелязали, че животните им умират и уведомили Ветеринарно-здравната дирекция. Оттам изпратили няколко ветеринарни лекари за проверки, информира БТА.

След проведени множество тестове, 11 500 животни от фермата бяха умъртвени. Мерки са взети и в съседните райони. На панаирите в Скорничещ - родното място на комунистическия диктатор Николае Чаушеску, бе решено да се спре продажбата на прасета. Всички райони в съседство се наблюдават от Дирекцията за санитарно-ветеринарна безопасност и безопасност на храните в Олт.

От 2017 г., когато бяха открити първите огнища на чума по свинете, румънците консумират все по-малко месо от домакинствата, а фермерите отглеждат все по-малко прасета, от страх, че животните могат да се разболеят, отбелязва Диджи24.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари