Майка от Русе: С 35 лева мога да купя само памперси, които стигат за седмица

1
20-ина майки организираха протест с децата си в Русе с искане за увеличаване на майчинството и на детските надбавки
20-ина майки организираха протест с децата си в Русе с искане за увеличаване на майчинството и на детските надбавки Снимка: Арена Медиа

20-ина майки организираха протест с децата си в Русе с искане за увеличаване на майчинството и на детските надбавки. Те се събраха предиобяд на площада пред Общината.

Крисиана Милкова обясни: "Детските, които получавам, са 35 лева на месец. Смятам, че е нормално те да се увеличат с 50 лева. В момента с 35 лева мога да купя един пакет с хубави памперси, които стигат за седмица".

Според решение, детските се увеличават с 2 лева до 37 лева. Майките настояват сумата да е поне 15% от минималната работна заплата или 60 лева на месец. Друго от исканията е всички родители да получават надбавки, независимо от доходите на семейството., предаде Арена Медиа.

Майките настояват още да се намали периодът, на база, на който се изчислява обезщетението при бременност и раждане, и да се осигурят на обезщетения за майчинство на студентките, родили до две години след дипломирането си.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари