Положението е трагично, но не губим дух!

1
Имам две деца с увреждания, те са всичко за мен, така че продължавам напред, нямам какво да губя, каза протестираща майка
Имам две деца с увреждания, те са всичко за мен, така че продължавам напред, нямам какво да губя, каза протестираща майка Видео: КИС 13

Един месец палатков протест отбелязаха майките на деца с увреждания в Русе.

Те са огорчени, че държавата не приема техните предложения за промени в Закона за личната помощ, които отразяват индивидуалните потребости на хората в неравностойно положение.

Палатковият протест ще продължи и през август, когато парламентът е във ваканция. Майките предполагат, че някои от депутатите ще отидат на остров Бали, затова символично ще оставят бали със слама в палатката.

Точно преди един месец майките на деца с увреждания в Русе излязоха на палатков протест в градинката до Общината в подкрепа на бързото приемане на Закона за личната помощ. За да покажат, че няма да отстъпят, заедно с децата си отбелязаха датата с торта и фойерверки, информира Кис 13. 

Те не могат да си обяснят как така през това време не само, че нищо не се е променило в отношението на държавата към тях, но и не се вземат предвид техните искания за законодателни промени.

На 30 юли майките излизат на мащабен протест в София, като се очаква там да има и група от Русе. Не смятат, че дотогава нещо ще се промени, тъй като парламентът излиза във ваканция. Според майките, основният виновник да не получават досега нужната подкрепа, са неправителствените организации, които трябва да защитават интересите на хората с увреждания.

Майките в Русе вече са събрали над 2800 подписа в подкрепа на исканията с. Крайният срок, който майките дадоха на управляващите за приемане на Закона за личната помощ, е 1 октомври.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари