2 000 души подкрепиха майките на деца с увреждания в Русе

0
Майките в Русе са възмутени, че нито една организация на хората с увреждания не е заявила своята подкрепа на техните искания
Майките в Русе са възмутени, че нито една организация на хората с увреждания не е заявила своята подкрепа на техните искания Видео: КИС 13

До първи октомври законът за личната помощ трябва да бъде приет.

Това е срокът, който дават на народните представители майките на деца с увреждания. Ако дотогава това не се случи, започват масови протести в страната, информира Кис 13.

Майките на деца с увреждания в Русе продължават да настояват закона за личната помощ да бъде приет отделно, а не като част от друг нормативен акт. Според Бахтишен Джуджева има много хора с увреждания, които могат да работят, но остават извън пазара на труда, тъй като няма предприятия, които биха ги наели при подходящи за тях условия.

Майките в Русе са възмутени, че нито една организация на хората с увреждания не е заявила своята подкрепа на техните искания. За разлика от НПО-тата хората, които минават покрай тяхната палатка дават подкрепата си. Мария Минчева от 4 години живее в Норвегия и е потресена от отношението на държавата към хората с увреждания.

Досега в подкрепа на закона за личната помощ в Русе са събрани над 2000 подписа.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари