Майка и син са на ръба на оцеляването

0
Петър е инвалид и се грижи за болната си майка. Двамата преживяват с 330 лева
Петър е инвалид и се грижи за болната си майка. Двамата преживяват с 330 лева Видео: Traffic News

Живот с 330 лева на месец.

С толкова са принудени да оцеляват тежко болна жена от Пловдив и нейният син епилептик, който единствен се грижи за нея. Двамата разчитат на пенсиите си за инвалидност, а разходите за лекарства и сметки всеки месец ограничават бюджета им за храна, алармира Traffic News.

Петър Иванчев е епилептик от дете. Има 80% инвалидност. Въпреки това всеки ден се бори със зъби и нокти, за да се грижи за тежко болната си майка Людмила. Жената е трудноподвижна, почти постоянно е на легло заради сърдечна недостатъчност и други заболявания.  Двамата живеят в общинско жилище – без отопление през зимата, без охлаждане през лятото. Всеки месец разполагат само с по 330 лева от пенсиите си за инвалидност. Нямат други доходи.

Никой не иска да наеме Петър на работа заради епилепсията. Той има сестра, която обаче не иска да помага в грижите за майка им. Надеждата на Людмила и сина й е съпричастни хора да им помогнат финансово. Докато Петър не намери работа, а благодатели не се появят, пловдивското семейството ще продължи да съществува на ръба на оцеляването.

Ако имате желание да помогнете на семейството по някакъв начин, можете да се свържете с Петър Иванчев на телефон: 0895203305

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари