Люба Кулезич получи циничен СМС от Николай Бареков

0
СМС-ът е по повод интервюто на Кулезич с Цветан и Антоанета Василеви
СМС-ът е по повод интервюто на Кулезич с Цветан и Антоанета Василеви Снимка: bitelevision.com

"Два типа реакции се очертават след анонса за интервюто ми с Цветан и Антоанета Василеви при Сашо Диков в неделя и след първата част от него снощи."

Това каза в ефира на bitelevision.com самата Люба Кулезич.

"Ще ги обобщя с два пресни примера. Първият е под формата на СМС. Получих го днес в 14.49. Той гласи следното: „По-отвратителни и дърти проституиращи същества като теб и /Ангел/ Славчев не бях виждал на екран. Продължавай с курванлъка. Той ти е силна страна, както добре знаем и двамата”.

"Подателят на този литературен бисер е Николай Бареков, настоящ евродепутат и самопровъзгласил се антикорупционен герой. Снощи в студиото с бившия му заместник в Партия „България без цензура” Ангел Славчев и с бившия член на Протестна мрежа Асен Генов предложих да не квалифицираме Бареков по друг начин, освен като МЕТАФОРА."

Дали по вина на подсъзнанието си той е възприел този древногръцки термин като нецензурна дума. А ние дори не цитирахме докрай фразата от прощалното писмо на Славчев към тогавашния му лидер.

Тя днес играе ролята на лакмус за разпознаване на фалшивата антикорупционна патетика, използвана като киселина срещу несъгласните с подмяната на фактите с доноси и компромати.

Вместо да стане депутат на вълната на ББЦ, Славчев написа преди изборите през 2014-та: „Най-странното и позорното е, че Бареков всъщност не е истинският лидер на ББЦ. Той се оказа просто една марионетка, задействана и ръководена всекидневно от депутата от ДПС Делян Пеевски.”

Днес това напомняне, както и презрението на бившия благодетел на Бареков Цветан Василев явно са повредили спирачките на сегашния евродепутат.

СМС-ът му към мен е синтез на същата превъзбуда „без цензура”, която обхвана пеевските медии след поредните разкрития на Цветан Василев и съпругата му за последиците от сливането на безконтролната прокурорска, задкулисно-олигархична и премиерска власт.

Другият тип реакции по същия повод ще обобщя с едно изявление от днес. То е от ръководството на БЗНС, партия, която беше част от разпадналия се Реформаторски блок, а лидерът й Николай Ненчев и бивш министър на отбраната моментално стана клиент на прокуратурата след като Борисов 2 сдаде властта.

Ето част от посланието на БЗНС – за сравнение. „Във връзка с поредните публични обвинения към Главния прокурор и съмнения за злоупотреба с дадената му институционална власт, БЗНС настоява за неговото отстраняване до изясняване на тежкия казус по фалита на КТБ. БЗНС счита, че Главният прокурор е загубил окончателно общественото доверие и не е в състояние да продължи да изпълнява своите задължения. Той е отговорен за всички действия на Прокуратурата и не е в състояние да разследва изнесените в публичното пространство обвинения, защото в случая ще трябва да разследва сам себе си.

БЗНС категорично настоява за отстраняването на Сотир Цацаров до изясняване на всички обстоятелства около твърденията на Цветан Василев за искане на подкуп в огромни размери от страна на прокурори за прекратяване на разследването, за осъществен натиск при уреждане на сделки, насилствени фалити и последвалото престъпно овладяване на активите на банката.

БЗНС счита, че най-независимата по презумпция власт се е превърнала в острие за политически натиск и икономическа разправа с всеки извън политически зависимите и бизнес империята на Пеевски. Настояваме за ясна, категорична и недвусмислена позиция по казуса от страна на Народното събрание, Президента, Министерския съвет, ВСС и политическите партии.”

Тази декларация в известен смисъл също е МЕТАФОРА, макар и коренно различна от МЕТАФОРАТА „Бареков”. Избирайте си метафорите, моля ви!

Източник: bitelevision.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари