Иван Гешев: Не съм чел СМС-те, но колегите казаха, че не се налага реакция

0
Матрицата е една и съща: писания във "Фейсбук", спомнете си Цветан Василев
Матрицата е една и съща: писания във "Фейсбук", спомнете си Цветан Василев Снимка: БНТ

Ясно е, че става въпрос за поредна стъпка в защитна стратегия, коментира главният прокурор

"Само преди 10 дена ВАП започна проверка за пренасочването на евросредства и еврофондове към справянето с пандемията", съобщи пред БНТ главният прокурор Иван Гешев.

"Впечатлението ми е, че това е поредната серия от един сериал без изгледи да свърши скоро. Прокуратурата започна действия срещу така наречените недосегаеми - Цветан Василев, който източи милиарди. Те го правеха, никой не ги закачаше. Когато прокуратурата започна да работи, "правови" държави станаха Сърбия и някои от Близкия Изток", коментира той публикациите на СМС на Васил Божков.

"Матрицата е една и съща: писания във "Фейсбук", спомнете си Цветан Василев. Поредният случай се използва от определени политически сили, аз ги наричам анархо-либерални кръгове, интересът им е да запазят себе си и парите си. Те имат право да се защитават както намерят за добре", каза още главният прокурор.

"Не съм чел СМС-те, но колеги, които са ги чели казаха, че не се налага наказателно-правна реакция по този случай", отговори той на въпрос дали ще проверява министър Владимир Горанов.

"Използването на журналист за пощенски гълъб е иновативно. Но за мен това е подигравка с "Левски", с привържениците му. Ясно е, че не става въпрос за нищо друга, а за поредна стъпка в определена защитна стратегия", коментира Гешев.

"Не бих се концентрирал персонално върху който и да било от членовете на Експертния съвет, те всички са с безспорни качества и авторитет в областта на правоприлагането", избегна той въпрос за присъствието на конкретни личности в съвета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари