Лято с БДЖ: 70 минути закъснение и безплатна сауна във влака

3
Емблематичен пример е бързият влак Варна - Русе
Емблематичен пример е бързият влак Варна - Русе Снимка: България Днес

Емблематичен пример е бързият влак Варна - Русе

70 минути закъснение и безплатна сауна във влака. Това е характерно в последните рекордно горещи дни за БДЖ.

Подобни случаи има десетки на ден, а изтормозените пътници, които увеличават пътя си с около час отгоре, растат многократно. Емблематичен пример е бързият влак Варна - Русе, който в събота вечер закъсня със 71 минути, пише "България Днес".

Пътуващите за морето също бяха сюрпризирани лошо в същи ден. Бързият влак, тръгващ от София за Варна по разписание в 13:05 часа, регистрира закъснение от 78 минути след повреда в локомотива.

За да е поне малко по-балансирано на морските пътници, потеглящият 17 минути по-късно бърз влак от столицата за Бургас изнерви качилите се в трена само с 37 минути закъснение.

Едва ли мнозина ще се учудят, че тръгващият по същото време добре познат на пътуващите бърз влак "Янтра (Пловдив - Горна Оряховица) регистрира също отклонение от разписанието, този път от 66 минути.

Съботният горещ ден се оказа злополучен и за връщащите се от морето. Пътуващите от Варна към София, решили да прекарат няколко часа в родните железници и по-конкретно в бързия влак, потеглящ от морската столица в 10;55 ч., научиха, че трябва да продължат със сауната в трена с още 87 минути отгоре. Причината този път се оказа въведени от Национална компания "Железопътна инфраструктура" температурни ограничения в скоростта в гара Стражица.

В неделя също имаше неприятни изненади от БДЖ за пътниците. Бързия влак от Бургас за София, тръгващ по разписание в 8:55 ч., предложи скромно закъснение само с 43 минути. Докато международния бърз влак от Кулата за София регистрира пренебрежимите 27 минути над графика си.

Наред с това БДЖ отмени три влака заради липса на подвижен състав по маршрутите пещера - Пловдив, Стамболийски - Пещера и Пещера - Стамболийски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари