Лятна буря се изви тази нощ в Русенско

5
Днес в района на Кошов, Иваново и Червен се усети лека прохлада
Днес в района на Кошов, Иваново и Червен се усети лека прохлада Снимка: Dunavmost

Днес в района на Кошов, Иваново и Червен се усети лека прохлада

Лятна буря се изви тази нощ в Русенско. В малките часове на 20 юли внезапно задуха силен вятър и заваля дъжд след страшната жега през деня. Високите температури паднаха, макар и с едва няколко градуса и тази сутрин в района на Кошов, Иваново и Червен се усети лека прохлада.

На фона на продължаващите жеги, серия летни гръмотевични бури ще преминат над страната в следващите 36 часа. Процесите се развиха в сряда вечерта в Северозападна България.

Очаква се те да продължат към централните части на страната през нощта и след кратко затихване - да се усилят в четвъртък следобед в Централна и Източна България. Валежите ще са локални, временно интензивни, с резки пориви на вятъра и с потенциал за градушка.

Локални летни гръмотевични валежи се очакват в петък следобед и привечер, с по-голяма вероятност и интензивност в Родопите и в събота, отново по същото време в Дунавската равнина

Нестабилният студен фронт няма да понижи температурите осезаемо. Времето остава горещо – до петък следобедните температури ще са в интервала 35-40 градуса. Особено горещо се очертава да е в събота, когато в някои традиционно горещи точки на страната термометрите ще скочат над 40, до към 42-43 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари