Лула да Силва: Докато аз съм президент, Путин няма да го арестуват в Бразилия

8
Бразилският президент възнамерява да посети Русия догодина, за да участва в срещата на БРИКС
Бразилският президент възнамерява да посети Русия догодина, за да участва в срещата на БРИКС Снимка: ЕПА / БГНЕС

Бразилският президент възнамерява да посети Русия догодина, за да участва в срещата на БРИКС

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва възнамерява да посети Русия догодина, за да вземе участие в срещата на върха на организацията БРИКС (в нея членуват Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка, като наименованието е абревиатура от първите букви на страните на латиница - бел. ред.), предаде ТАСС, цитирана от БТА. Руската държавна агенция уточнява, че Лула се надява на ответна визита от страна на руския лидер Владимир Путин на срещата на Г-20 в Бразилия.

"Той ще получи покана. Срещата на върха на БРИКС в Русия догодина ще бъде преди срещата на Г-20 в Бразилия и аз ще отида в Русия", каза той, като добави, че не съмнява в участието във форума на БРИКС на лидерите на останалите страни членки на организацията.

"След това, надявам се, всички те да дойдат и на срещата на Г-20 в Бразилия и да почувстват атмосферата на света, да видят, че обичаме музиката, карнавала, футбола и че на нас ни харесва да посрещаме гостите си топло", заяви Лула да Силва, отговаряйки на журналист, който обърна внимание на факта, че най-голямата южноамериканска държава е член на Международния наказателен съд. МНС издаде заповед за ареста на Владимир Путин.

"Докато аз съм президент на Бразилия, него (Путин - бел. ред) няма да го арестуват. Никой няма да бъде арестуван в Бразилия без разрешението на властите", обяви политикът, подчертавайки, че този конкретен въпрос трябва да се разглежда от позицията на защитата на държавната неприкосновеност на неговата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари