"Лукойл" опонира на Марешки!

0
Законът трябва да се прилага по еднакъв начин за всички, твърдят от "Лукойл България"
Законът трябва да се прилага по еднакъв начин за всички, твърдят от "Лукойл България"

"Лукойл България" не е отказвал доставка на горива за бензиностанциите на Веселин Марешки, заявиха в неделя от нефтената компания.

От там уточниха, че единственото писмо от "Трейднет Варна" (оператор на бензиностанциите VM Petroleum), което е получено в "Лукойл България" с изразено желание за съвместна дейност, е от 25 март - тоест в деня, в който Марешки заявил, че няма достъп до базите на "Лукойл", информира 24 часа.

От компанията допълват, че нефтът, който се преработва в рафинерията в Бургас, идва от находищата на "Лукойл" в Западен Сибир, Тимано-Печорския и Каспийския регион, Западна Курна в Ирак, Европа, Азия и Африка. През 2015 г. компанията майка добила над 100 млн. тона нефт, а 5,5 млн. били преработени в бургаската рафинерия.

От "Лукойл България" отново апелират да бъдат обявени имената и да се направи проверки на дистрибуторите, които зареждат Марешки с горива. Поводът е изявление на варненския бизнесмен, че продава горива от "Лукойл", но ги взема от двама-трима посредници.

Ако те действително са от рафинерията в Бургас, съществуват основателни съмнения за незачитане или заобикаляне на закона, което е в полза единствено на сивия сектор и в ущърб на бюджета, казват от "Лукойл". От компанията допълват, че всички фирми в бранша трябва да бъдат контролирани и проверявани по еднакъв начин.

Предни дни Марешки заяви, че купува дизелът за 1,52 лв. и го продава за 1,53 лева. Подобна цена на едро обаче няма при "Лукойл" - рафинерията в Бургас продава за 1,59 лв. за литър.

Проверка на цените на големите дистрибутори на горива показва, че при тях дизелът на едро е от 1,58 до 1,60 лв.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари