Локви кръв и 19 тела след ужаса в Мали

0

Ужасяваща сцена с 19 тела, лежащи в локви кръв, откриха малийските спецчасти след края на заложническа драма в хотела “Радисън Блу” в столицата Бамако, съобщи Ройтерс, цитирани от 24 часа.

2-ма от екстремистите, държали 170 души над 7 часа, бяха убити при щурма на хотела. Властите обявиха висока степен на тревога в събота и започнаха издирването на трима от нападателите.

На снимки, разпространени в интернет, се виждат локви кръв в стаите и между етажите, както и дупки от куршуми в стените на хотела. Тела са проснати между вратите на асаньор, спиращи да ги затворят. Според полицията хората са бягали панически, докато ислямистите са изпразвали автоматите си по тях.

Сред убитите са шестима руснаци от авиокомпания “Волга-Днепър”, които заедно с 13 граждани на други държави са били разстреляни в ресторанта буквално в първите мигове на терористичното нападение в хотела”, каза говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова. Сред загиналите заложници има и двама белгийци, трима китайци, един израелски гражданин, една американка и 2-ма полицейски служители от Мали. По време на щурма американски и френски войници се включиха в операцията за спасяване на заложниците.Отговорност за кървавото нападение пое свързаната с “Ал Кайда” групировка “Ал Мурабитун”, която е ръководена от алжирския терорист Мохтар Белмохтар. Той е известен още с прозвището Марлборо Мен. 

Свидетели разкриват, че броят на нападателите е бил около 10. Екстремистите пристигнали с автомобил с дипломатически номера в хотела, след което открили огън в лобито с автомати “Калашников” и се качили нагоре по етажите. Много хора били блокирани в стаите си. Една жена била на балкона. До последно никой от заложниците не знаел дали все още има нападатели в сградата.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари