Локо (Русе) постигна ценен успех над „Светкавица“

1
Головете на „железничарите“ вкараха Валентин Валентинов и Мартин Недков
Головете на „железничарите“ вкараха Валентин Валентинов и Мартин Недков

Локомотив (Русе) извоюва победа с 2:0 на Светкавица (Търговище) в среща от предпоследния XXXII-и кръг на първенството в Североизточната трета лига.

Головете на „железничарите“ вкараха Валентин Валентинов и Мартин Недков след почивката.

Така се стекоха нещата в заключителната фаза на шампионата, че русенци се оказаха с шансове да финишират сезона на трето място в класирането. Победата у дома срещу „Светкавица“ беше без алтернатива. Първото полувреме на Градския стадион в Русе не изобилстваше от положения пред двете врати. „Железничарите“ и „мълниеносците“ се вкопчиха в здрава битка предимно в центъра на терена.

След почивката, особено след влизането в игра на Валентин Валентинов, играта на русенци в атака живна. С особен принос за успеха бе Мартин Недков. В 74-ата минута той подаде чудесен пас с пета към Валентинов, който откри за „железничарите“. Три минути по-късно Недков удвои при бърза контраатака.

Гостите от Търговище играха приличен футбол, но силите им в предни позиции стигнаха само до две греди.

Радостен съм, че през второто полувреме успяхме да стигнем до тази важна победа, която ни дава реален шанс за третото място в крайното класиране. С оглед на кадровите проблеми, късата резервна скамейка и условията, които трябваше да се справяме през целия сезон, мисля, че това класиране ще е безспорен успех за нас. Мога да гарантирам, че в последния кръг в Нови пазар ще се хвърлим здраво за победата. Надявам се и Спартак (Варна) да играят феърплей и да победят „Хитрино“, коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов.

В последния кръг другата неделя, 3 юни, Локомотив (Русе) ще гостува на намиращия се в ужасна форма Ботев (Нови пазар). Новопазарци нямат победа от 18 ноември миналата година и загубиха всичките си 13 мача през пролетта, в които вкараха едва два гола, срещу 49 в собствената им врата. „Железничарите“ изостават на две точки от третия в класирането тим на „Хитрино“, който пък ще гостува във Варна на „Спартак“ в последния си мач от сезона.

Съставът на Локо (Русе) срещу „Светкавица“: Радосвет Христов, Владимир Перчемлиев, Огнян Брайнов, Борислав Джарнавлиев, Ивайло Иванов, Мирослав Георгиев, Стефан Митев, Мартин Иванов, Мартин Рачев (55′ – Валентин Валентинов), Мартин Недков, Динко Станчев (75′ – Диян Руменов).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари