Тежки контузии помрачиха победата на Локо (Русе) над „Суворово“

1
„Железничари" станаха жертви на грубата игра на гостите
„Железничари" станаха жертви на грубата игра на гостите

Локомотив (Русе) се наложи с 1:0 над коравия тим на „Суворово“ в среща от XXVII ия кръг на Североизточната трета лига.

Победата на „железничарите“ коства счупен нос на централния защитник Огнян Брайнов и изкълчен глезен на капитана Живко Парашкевов, станали жертви на твърдата игра на гостите. Динко Станчев вкара от дузпа в 80-ата минута, дадена за груб фал в пеналта на суворовци.

Мачът ще се запомни със здравата битка по целия терен. Суворовци се показаха за пореден път като костелив орех и играха безкомпромисно, позволявайки си действия далеч отвъд твърдите единоборства. Връх на грубостите им бе ударът на Даниел Венков в лицето на централния бранител на Локо (Русе) Огнян Брайнов в 30-ата минута. Защитникът на „железничарите“ бе откаран по спешност в болницата, където рентгенът потвърди съмненията за счупен нос. Справедливо главният съдия Димитър Желязков отстрани с червен картон Венков при тази ситуация.

Макар и с човек по-малко суворовци не се отказаха от твърдата си игра и в крайна сметка бяха наказани. Лошото е, че това стана за сметка на тежка контузия на капитана на русенци Живко Парашкевов. В 80-ата минута той бе изритан зверски в пеналта на гостите и напусна принудително с изкълчен глезен. Съдията Желязков отсъди дузпа, която бе бурно оспорвана от играчите на „Суворово“. Реферът обаче не намери смелост да изгони още техни състезатели. В отсъствието на щатния изпълнител Парашкевов зад бялата точка застана Динко Станчев, който дари победата на „железничарите“.

Ето по този начин „Суворово“ са втори в класирането! С ритане и блъскане, с грубости и заплахи… Съдията можеше спокойно да покаже поне още един червен картон на техен играч. От нашите футболисти разбрах, че при дузпата гостите са го заплашвали… В момента съм в болницата с Оги Брайнов и чакам да му наместят счупения нос. Стана ясно, че той ще лежи тук четири дни. Живко Парашкевов е с изкълчен глезен. Питам се кому беше нужно всичко това и защото трябва да даваме такива жертви за една победа“, сподели техническият директор на Локо (Русе) Калоян Георгиев.

Изкарахме тежък мач със „Суворово“ не само заради грубата им игра, но и в спортно-технически план. Гостите са сериозен съперник и разполагат с добри футболисти. Ние се опитахме да им се противопоставим според силите ни и се радвам, че постигнахме победа. Цената, която платихме с контузиите на Огнян Брайнов и Живко Парашковов, е неприемлива. Знаете, че и Мартин Недков е наказан, така че трима основни играчи излизат от строя“, каза след края на срещата старши треньорът на „железничарите“ Ивайло Кирилов.

В следващия кръг Локо (Русе) ще гостува в Хитрино на местния тим, който е трети във временното класиране, на точка пред „червено-черните“, но и мач по-малко. Двубоят е другата събота, 5 май, от 17:00 часа.

Съставът на Локо (Русе): Димитър Лазаров, Джан Али, Огнян Брайнов (30′ – Диян Руменов), Борислав Джарнавлиев, Ивайло Иванов, Мирослав Георгиев, Стефан Митев, Живко Парашкевов (80′ – Владимир Перчемлиев), Мартин Рачев, Валентин Валентинов, Динко Станчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари