Локо Русе падна от „Светкавица" в Сливо поле

0
„Железничарите“ стартираха със загуба в първия си официален мач за тази година
„Железничарите“ стартираха със загуба в първия си официален мач за тази година

Локомотив (Русе) стартира със загуба в първия си официален мач за тази година.

На заснежения терен в Сливо поле гостите от Светкавица (Търговище) успяха да измъкнат минимален успех с единствен гол в 27-ата минута.

В началото на второто полувреме капитанът на „железничарите“ Живко Парашкевов пропусна дузпа.

Локомотивци доминираха по време на целия двубой, но така и не съумяха да нанесат точен завършващ удар. Липсата на преминалия в „Дунав“ централен нападател Сонер Хюсеин се усети в предни позиции, тъй като надмощието на русенския тим остана нереализирано.

При една контраатака в 27-ата минута гостите успяха да вкарат гол, оказал се единствен в тази среща. Това стана след грешка в отбраната на „железничарите“, при която Мартин Иванов не успя да изчисти добре топката. До края на полувремето играчите на Локо (Русе) се постараха да затруднят максимално своя съперник, но резултатът остана непроменен.

В 48-ата минута главният съдия Михаил Йорданов даде дузпа за русенци. Вратарят на „Светкавица“ обаче улови удара на капитана на „червено-черните“ Живко Паракшевов от бялата точка. Последвалите опити на „железничарите“ да променят негативния развой до края на мача останаха безуспешни.

Момчетата се раздадоха на терена и не мога да ги виня за загубата. Има и такива мачове. Владеехме инициативата, създадохме положения, но в завършващата фаза се видя, че ни липсва нападател като Сонер Хюсеин. Ще се опитам с някои размествания по постове да компенсирам това в следващите мачове. Искам да благодаря на хората от Сливо поле за отличната организация на мача и добре подготвения терен, въпреки тежките условия и падналия сняг. За нас обаче е важно възможно най-скоро да се върнем в Русе, където се чувстваме по-комфортно пред собствена публика“, сподели след двубоя старши треньорът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов.

В следващия кръг „железничарите“ ще гостуват в Хитрино. Мачът ще се играе на 3 март от 15:00 часа.

Съставът на Локо (Русе) срещу „Светкавица“: Димитър Лазаров, Борислав Джарнавлиев, Огнян Брайнов, Владимир Перчемлиев, Мартин Иванов (Ивайло Иванов), Живко Парашкевов /капитан/, Стефан Митев, Мирослав Георгиев, Динко Станчев, Мартин Недков, Валентин Валентинов (Мартин Рачев).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари