Локо (Русе) надделя над Бенковски (Бяла) в областното дерби на Трета лига

0
Успехът на „железничарите“ дойде с победен гол в 90-ата минута
Успехът на „железничарите“ дойде с победен гол в 90-ата минута

Локомотив (Русе) се наложи с 2:1 като гост на Бенковски (Бяла) в областното дерби на Североизточната трета лига.

Успехът на „железничарите“ дойде с победен гол в 90-ата минута в мач, в който и двата тима завършиха в намален състав след червени картони.

Локомотивци доминираха през първото полувреме и с оглед на създадените положения поведоха в резултата. В 20-ата минута Радомир Хараланов получи топката близо до аутлинията, обърна се и я пусна съобразително към точката на дузпата. Там Дениз Неджмиев майсторски я прати в мрежата на беленчани.

Последваха сериозни пропуски на Неджмиев и на Недков, при които авансът на „железничарите“ спокойно можеше да набъбне с 2-3 гола. Веднъж след удар на Неджмиев и гредата помогна на домакините.

В 40-ата минута Владимир Перчемлиев фаулира футболист на „Бенковски“ и получи жълт картон. В тази ситуация капитанът и играещ треньор на беленчани Цветан Ганев потърси саморазправа и за непристойното си поведение бе изгонен от съдията Мирослав Шенков с директен червен картон. Решението на рефера бе бурно оспорвано от домакините.

В 55-ата минута численото равенство на терена бе „възстановено“. За втори жълт картон към съблекалните пое халфът на Локо (Русе) Мерт Хасан.

Беленчани опитаха да се противопоставят на солидната игра на „железничарите“ и да контраатакуват. При една такава ситуация в 70-ата минута съдията Шенков даде дузпа за домакините от „Бенковски“ след съприкосновение между Илия Ковачганев и централния защитник на русенци Огнян Брайнов. От бялата точка Ковачганев изравни за 1:1. Като цяло футболистите от Бяла нямаха много добри положения, но веднъж удариха гредата на вратата, пазена от Радосвет Христов.

В типичния си стил играчите на Локо (Русе) се вдигнаха на щурм и обсадиха вратата на домакините в края на двубоя. Като плод на силния натиск дойде и победният гол в 90-ата минута. Мартин Недков изсипа топката в наказателното поле на „Бенковски“. Там тя премина през куп от играчи и стигна до непокрития Огнян Брайнов, който прояви хладнокръвие и даде победата на „железничарите“ за крайното 2:1.

„Получи се едно типично дерби в Бяла. Имаше всичко – червени картони, дузпа, греди, победен гол накрая. Реално погледаното ние превъзхождахме съперника и още след първото полувреме трябваше да водим с убедителен резултат, а не само с един гол разлика. След почивката, предвид червените картони, играта загрубя и напрежението се покачи. Домакините успяха да изравнят от дадена дузпа, която не ми се иска да коментирам. Хубавото е, че ние намерихме сили, вдигнахме оборотите и в крайна сметка стигнахме, макар и накрая, до една напълно заслужена победа, коментира след двубоя старши треньорът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов. 

Завръщане в редиците на русенските „железничари“ през второто полувреме на мача в Бяла направи картотекираният през седмицата халф Александър Тошков. Той бе част от отбора през есента 2017-а година.

В следващия кръг Локомотив (Русе) приема новака в Трета лига „Тополи 2010“ от едноименното варненско село. Мачът е другата неделя, 7 април, от 16:00 часа.

Съставът на Локо (Русе) в срещу „Бенковски“: Радосвет Христов, Мартин Рачев (83′ – Мартин Иванов), Огнян Брайнов, Владимир Перчемлиев (46′ – Кристиян Атанасов), Ивайло Иванов, Мерт Хасан, Мартин Недков, Станимир Ангелов (75′ – Александър Тошков), Динко Станчев, Дениз Неджмиев, Радомир Хараланов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари