Лойд Остин: България ще даде на Украйна компоненти за ракетите С-300

0
Ръководителят на Пентагона бе на заседание на Контактната група за отбрана на Украйна в Брюксел
Ръководителят на Пентагона бе на заседание на Контактната група за отбрана на Украйна в Брюксел Снимка: Lloyd Austin / Facebook

Ръководителят на Пентагона бе на заседание на Контактната група за отбрана на Украйна в Брюксел

България ще даде на Украйна компоненти, за да може тя да засили своите зенитно-ракетни системи С-300, съобщи ръководителят на Пентагона Лойд Остин в Брюксел по време на срещата на министрите на отбраната на страните от НАТО. Той говори след заседание на Контактната група за отбрана на Украйна, в която членуват около 50 държави, предаде БНР.

С-300 е със среден радиус на действие. По класификацията на НАТО системата се нарича SA-10. Приета е на въоръжение в СССР през 1978 г. Предназначена е за отбраната на големи промишлени и административни обекти, военни бази и пунктове за управление от удари. Способна е да унищожи балистична ракета и ракетни цели. С-300 става първият многоканален зенитно-ракетен комплекс, способен да проследи до 100 и да порази до 12 цели едновременно.

Системата е на въоръжение в България от 1988 г. От страните членки на НАТО още само Словакия разполага с такива комплекси. /БГНЕС

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Малиииииииий!
    Бах'ти гнусната циганско-негърска мутра! А нашите полит-проститутки му ближат ануса на тоя шебек! Да им е сладко!
  • 9
    3
    ЩЕ????
    И тоя мангал ли го решава дали ще стане!?
  • -11
    2
    фена на Путин
    Лъскам бастуна на Путин и го смазвам от време на време като го лапам и пускам обилна плюнка!
  • 7
    1
    фена на Путин
    Американски афропатладжан си маже пиар на гърба на Руски ракети на гърба на чужда държава. Жалък черен червей. Путин ще Ви изпука на всички гръбнаците, в това няма никакво съмнение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари