Лияна Панделиева: Съдия Гьонова, Вие сте идеалното лице на Светата Инквизиция

2
Решението на съдията от Стара Загора реабилитира Светата инквизиция
Решението на съдията от Стара Загора реабилитира Светата инквизиция

Решението на съдията от Стара Загора реабилитира Светата инквизиция

„Решението на съдията от Стара Загора реабилитира Светата инквизиция. По логиката, че това е лека телесна повреда, всичко от инквизицията излиза, че не е опасно за живота.“

Така журналистът Лияна Панделиева коментира казуса с обезобразеното момиче в Стара Загора.

Ето какво още каза тя:

За никого не е тайна, че съществува гигантска пропаст между всички овластени да спазват реда и проявленията на справедливост. Ако съберем знаковите случаи за последните години, те ще са над 200. И това са само предизвикалите бурна обществена реакция.

За 33 години нито едно управление не успя да направи разликата между писане на закони и справедливост.

Защо трябва да има обществена реакция, за да си свърши някой работа? Ако съпругата на бития французин не ме познаваше, никой нямаше да научи за този случай и прокуратурата и съдът нямаше да отворят в неделя.

Гражданското общество е намерило своя инструмент да задължава безполезните хора да разберат, че няма как и накъде вече.

Принципал на тези, които взимат под наем плажовете, е Министерство на туризма - за три дни нещо да са казали?

Едва когато всички институции започнат да вземат позиция на мига, гражданското общество ще бъде такова, защото ще знае, че гласът му има значение.

Тук няма проследяване, най-елементарни актове падат в съда.

Обичам да пътувам и имам приятели, с които ходим на снимки, но аз не смея. След няколко дни ще пътувам за Видин с влак, не смея да поема отговорността да пътувам с кола

За протеста - все още ни има, за Бога, защитете ни! Законите дават сила на некадърни да дават свобода на извършители. Законът пази извършителя и е агресивен към жертвата.

Съдия Татяна Гьонова усмихнато обясни решението си да пусне на свобода касапина с "медико-биологичните данни за увреждането"

"Съдебно-медицинската експертиза установява наранявания, които поотделно и в своята съвкупност сочат на временно разстройство на здравето, действително, но не опасно за живота."

Съдия Гьонова, ако в отчаянието и ужаса си 18-годишната жена се беше самоубила, това щеше да е нейно житейско решение и нямаше да е свързано с ужаса, болката и изтезанията на които е била подложена? Явно всеки сам си е виновен и това не бива да се доказва от никого.

"Затова колкото и да звучи стряскащо, възмутително, ние разбираме тази позиция, но законодателят го квалифицира като лека телесна повреда, ако и да не е лека в житейския смисъл на думата."

Ерго, съдия Гьонова, държавата е наясно, че няма грам справедливост за жертвите, а Вие с облекчение се позовавате на тази несправедливост, наместо сама да повдигнете въпроса и да потърсите незабавно професионална помощ, включително от министъра на правосъдието.

"В този случай, за да има средна телесна повреда, следваше да е налице поне временно разстройство на здравето, но опасно за живота, разбирате ли? Ние това не го установихме. Доказателствата по делото не подплатиха, така да кажа най-общо, средна телесна повреда."

Съдия Гьонова, Вие сте идеалното лице на Светата Инквизиция. Ако в битието си на съдия не знаете как да ползвате закона, за да бъде приложен той в полза на изтезавана жертва, агонизирала с часове, от Вас никой в държавата ни няма нужда.

И да! Разбрах всичко за буквата на закона! Дословно го разбрах. И НЕ - НЕ СЪМ СЪГЛАСНА!

НЕКА ВСИЧКИ БЪДЕМ НА ПРОТЕСТА ДОВЕЧЕРА! ДА ЗАЯВИМ ПРЕЗРЕНИЕТО СИ КЪМ ТЕЗИ, КОИТО ТРИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НИ УБЕЖДАВАТ, ЧЕ МОЖЕМ ДА СМЕ САМО ЖЕРТВИ!

ДА ЗАЯВИМ НА НОВИТЕ ЗАКОНОТВОРЦИ, ЧЕ ИМ ОСТАВА СТРАШНО МАЛКО ВРЕМЕ ПРЕДИ ДА ГИ ПОМЕТЕМ - И БЕЗ ДА СА ИЗМИСЛИЛИ КАК ДА КОНТРОЛИРАТ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР.

СТАВА ДУМА ЗА НАШИЯ ЖИВОТ!

18 ЧАСА В 40 ГРАДА В БЪЛГАРИЯ!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари