Лиляна Павлова: Министър Петров има подкрепата на Бойко Борисов

0
Проф. Николай Петров подаде оставка като здравен министър, след като проверка показа, че е възлагал обществени поръчки на партньора на дъщеря си
Проф. Николай Петров подаде оставка като здравен министър, след като проверка показа, че е възлагал обществени поръчки на партньора на дъщеря си Снимка: БГНЕС

Проф. Николай Петров има подкрепата на всеки един от министрите от Министерския съвет и лично на премиера Бойко Борисов.

Това каза в ефира на Нова телевизия Лиляна Павлова, министър, отговарящ за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

„Когато обаче имаш в един тежък ресор да правиш реформи и всеки ден ще се казва, че срещу този човек има разследване, това би девалвирало концепцията за реформа в здравеопазването и би дестабилизирало системата”, коментира тя.

„Аз изключително много уважавам проф. Николай Петров като човек, като предишен директор на ВМА, като медик и най-вече като министър, който успя за няколко месеца да започне и да стартира определени реформи и да извършва действия, вързани с подобряването на системата на здравеопазването”, подчерта тя.

Проф. Николай Петров подаде оставка като здравен министър след като одит на военното министерство показа, че като ръководител на военна болница е възлагал обществени поръчки на партньора на дъщеря си.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари