Лили Иванова взема по-малка пенсия от един ватман

0
С по-висока пенсия от Лили е и пряката й Йорданка Христова
С по-висока пенсия от Лили е и пряката й Йорданка Христова

Най-големият почитател на естрадната прима Лили Иванова – ватманът Илчо Илиев, взима по-висока пенсия от нея.

След като меломанът навършил възрастта за пенсиониране, неговата сума е изчислена по първа категория труд – транспорт, и заради това той е получил максималната пенсия – малко над 600 лв. На този фон доходите на певицата за старост изглеждат направо мизерни – 132 лв.

Звездата обаче не се реди на гишето в пощата в „Оборище”, за да си ги получава лично, а е делегирала правата за това на счетоводителката си, пише „Телеграф“.

С по-висока пенсия от Лили е и пряката й конкурентка за първото място в българската естрада Йорданка Христова. Още през 2007 г. тогавашният министър на културата предложи персонално възнаграждение от 700 лв. за любимката на Фидел Кастро, което бе прието от парламента. Дори композиторът Тончо Русев, който е написал някои от най-хубавите й песни, също взема повече – 450 лв., но то е обяснимо, тъй като години наред той е бил началник на естрадния отдел към „Концертна дирекция”.

Една от големите любови на Лили Иванова – виртуозният китарист Илия Караянев, познат като Личо Стоунса, пък направо я удари в земята с пенсия от близо 2 000 лв. След кратка, но бурна връзка през 790те години двамата се разделят и музикантът емигрира в Швеция. Именно от там е големият му доход за старини, които обаче той предпочете да кара в България.

През 2011 година примата бе предложена за персонална пенсия от Министерството на културата, но тогавашният министър на финансите Симеон Дянков я отряза с мотива, че дължи половин милион лева неплатени данъци на държавата. След като изчисти задълженията, през февруари т.г. звездата също бе включена в списъка с предложения, но единствените одобрени досега бяха оперната певица Анелия Шуменова, актьорът Васил Михайлов, археологът проф. Людмил Гетов, диригентът Стоян Бабеков и народната певица Янка Рупкина. Затова засега Лили Иванова продължава да взима една от най-ниските пенсии в естрадата.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари