Лидерите на партиите от протеста ходили в офиса на Трифонов, защото той не искал другаде

0
Не приемаме идеята за Фейсбук или телевизионна република, било тя и по БНТ, заяви Хаджигенов
Не приемаме идеята за Фейсбук или телевизионна република, било тя и по БНТ, заяви Хаджигенов Снимка: БГНЕС

Той чисто ултимативно на два пъти ни представи кабинет и понеже разговори нямаше, той се опита да извади такъв тип срещи, заяви Хаджигенов

"Разбрахме се, че ще положим усилия за предложения между първо и втори четене, които да получат подкрепа от ИТН, ДБ и ИБГНИ. Тук имаме сходство в предложенията. Искаме пенсионерите да получат поне 369 лева минимална пенсия, също и социалната пенсия да се повиши, както и пенсията за инвалидност. Искаме да подкрепим младите семейства, майките през втората година, първокласниците, учениците, хората на културата, в туризма – т.е. най-тежко засегнатите от кризата", обяви председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) Мая Манолова след срещата с БСП в НС, предаде репортер на Novini.bg.

Ще се опитаме да се обединим по теми преди актуализацията на бюджета. Ние внесохме още две теми, които са важни за нас специализираните съдилища и Бюрото за охрана и сметките на хората за ток, пано и вода. Внесли сме законопроект, за който търсим подкрепа. Важно е да оставим държавата в добро състояние и да има достатъчно пари и за фирмите и за домакинствата, така че хората да посрещнат малко по-спокойно трите кризи, които се задават“, обясни Манолова.

"След изявлението на лидера на ИТН, че няма да подкрепят правителство на БСП, стана ясно, че няма как да има кабинет. Без тяхната подкрепа, ние кабинет няма да подкрепим, защото ще трябва да разчитаме на подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Това би било подмяна на вота на гражданите", смята Манолова.

Срещите на лидерите на партиите от протеста - съпредседателят на ДБ Христо Иванов и на ИБГНИ Мая Манолова с лидера на ИТН Слави Трифонов са се състояли в офиса на шоумена, защото той не ходел никъде другаде и не искал да са на друго място, уточниха Манолова и адвокат Николай Хаджигенов.

На въпрос защо срещите са били в офиса на Трифонов, Хаджигенов каза: „Защото той не ходи никъде другаде. Затова. Не приемаме идеята за Фейсбук или телевизионна република, било тя и по БНТ. Неофициалните разговори г-н Трифонов бе така любезен да ги плесне като официални, опитвайки се да намести някаква хипотеза, в която видите ли е имало разговори“.

Г-н Трифонов ми се обади и ме помоли да отида в неговия офис. Той избягва появата на публични места, има совите аргументи, съобразих се с тях. Срещата беше на 7 август, дни преди да се гласува кабинета на ИТН. Неговото настояване беше да подкрепим предложението. Обясних как може да стане третия мандат - само и единствено, ако отново седнем на масата и ние, те и ДБ, определим приоритетите и им сложим ясни срокове, след което да подпишем споразумение. Това е“, разясни Хаджигенов.

Ние не сме искали в нито един от разговорите постове, позиции и да парцелираме властта. Срещата с г-н Трифонов е била една, по негова покана. Защо той прецени, че трябва да спекулира с тази среща, е негова отговорност“, добави Манолова.

Той нямаше какво друго да ни каже. Той каза, че не приема ултимативно, защото това било любов. Аз не виждам любов при него, защото той чисто ултимативно на два пъти ни представи кабинет и понеже разговори нямаше, той се опита да извади такъв тип срещи“, допълни още Хаджигенов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари