Левски надви Ботев Пловдив с 2:0 в мач с безредици и нерви

0
"Сините" си решиха задачата още през първото полувреме, когато в рамките на 25 минути се разписаха Филип Кръстев от дузпа и Ноа Сонко Сундберг
"Сините" си решиха задачата още през първото полувреме, когато в рамките на 25 минути се разписаха Филип Кръстев от дузпа и Ноа Сонко Сундберг Снимка: Bulgaria ON AIR

Левски надви Ботев Пловдив с 2:0 във вълнуваща среща от Първа лига на България, играна на стадион "Георги Аспарухов"

"Сините" си решиха задачата още през първото полувреме, когато в рамките на 25 минути се разписаха Филип Кръстев от дузпа и Ноа Сонко Сундберг, предаде Gol.bg

Като цяло момчетата на Станимир Стоилов имаха игрово предимство, което се изразяваше както по отношение на отправените удари (17:10), така и в притежанието (60%) на топката. Пловдивчани имаха добра възможност след паузата, но бяха спрени от гредата.

Така Левски съкрати наполовина преднината на "канарчетата" на третото място в българската футболна efbet Лига. Три кръга преди края на сезона отборът на Станимир Стоилов изостава с три точки от пловдивчаните в битка за квота в Лигата на конференциите.

Не липсваха и грозни сцени по трибуните, предизвикани от напрежение между двете агитки.

Възпитаниците на Станимир Стоилов поведоха в 11-та минута, когато главният съдия Георги Димитров посочи бялата точка след консултация с ВАР заради игра с ръка на Дилан Мертенс в наказателното поле на „канарчетата“.

Зад топката застана Филип Кръстев, който прати Георги Аргилашки в обратния ъгъл и даде преднина на столичани, които отново се радваха на сериозна подкрепа от верните си привърженици по трибуните. Ботев опита да се върне в мача, но Николай Михайлов бе на мястото си и не допусна попадение в своята врата.

Началото на втората част се позабави с няколко минути, след като на почивката се стигна до ексцесии. Част от феновете на „сините“ се насочиха към сектор Г, където бяха настанени запалянковците на гостите. Те пробиха кордона на полицията, но служителите на реда овладяха ситуацията. Един от униформените пострада и беше изнесен на носилка и откаран в болница. Напрежението ескалира, след като още в самото начало полетяха сигнални ракети между секторите А и Г.

С победата Левски е вече на три пункта от днешния съперник в битката за третото място. За „сините“, които играят с вечния съперник ЦСКА във финала на Купата на България на 15 май, предстои визита на петия Черно море, докато Ботев е домакин на шампиона Лудогорец. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари