Левон Хампарцумян: Мутренските години не са си тръгвали, убийството на Петров е естествен ход

1
Законът на джунглата все още е валиден в страната ни, смята банкерът
Законът на джунглата все още е валиден в страната ни, смята банкерът Снимка: Фейсбук

Законът на джунглата все още е валиден в страната ни, смята банкерът

Банкерът Левон Хампарцумян е на мнение, че убийството на бизнесмена Алексей Петров е естествен ход на нещата по начина, по който е наредена държавата. "След като убийството на такъв човек решава на някаква група хора някакви проблеми, означава, че държавата не е наредена така, че институциите да решават спорове и да наказват виновни", смята той.

"Законът на джунглата все още е валиден. Три дни се говори за това нещо от сутрин до вечер, което означава, че има нещо сбъркано, тъй като това е човек с противоречива репутация и биография, очевидно с много големи амбиции. Намесен с единия крак в криминалния свят, а с другия - в икономиката и политиката. Опитваше се да се позиционира като незаобиколим фактор", заяви Хампарцумян, предаде Bulgaria ON AIR.

"Позволи да го гръмнат на мегдана. Един професионалист е такъв сутрин, обед и вечер. Не знам какъв акъл е давал на хората, които консултира. Инкарнацията на един бандит в полицай или обратното сме го виждали и може да го разберем като логика. Но такъв човек да дава акъл как да наредим държавата и да обучава децата, това ми идва отгоре", каза още гостът в "Денят ON AIR".

Според него би било по-достоверно, ако властта бе отрекла слуховете, че Алексей Петров е медиатор при съставянето на правителството, докато бизнесменът все още беше жив.

"Един човек, който едвам се е измъкнал от едно от най-тежките криминални разследвания - "Октопод", да дава препоръки кой да бъде главен прокурор на държавата, това не е естествено. Никой нищо не му е позволявал, той си позволява", изтъкна Хампарцумян.

Една свръхамбиция не успя да се осъществи - така гостът коментира информациите, че на Алексей Петров са му обещавани високи държавни постове като шефското кресло в ДАНС.

"С различни методи този човек е успявал да осъществи въздействие върху държавната администрация и върху части от институциите", отбеляза още Хампарцумян.

По думите му няма как да се върнат гангстерските години, тъй като те не са си тръгвали. Според него трябва да направим така, че тези хора да запазят бизнеса и активите си, но да не се бъркат в определянето на бъдещето на държавата.

"В крайна сметка говорим за пари и власт. Ако стрелбата беше начин да се решават споровете, от всеки прозорец на Долен Манхатън щяха да стърчат по една минохвъргачка и три картечници. Не стърчат. Има институции, които решават икономическите и други спорове, когато става дума за много пари и власт", даде пример Хампарцумян.

Банкерът не смята, че Шенген ще ни се изплъзне заради знаковите убийства в страната. Но може да ни се изплъзне, ако изпуснем контрола на ГКПП "Капитан Андреево".

"Деинституционализацията на България през последните 20-ина години води до това спорове да се решават с методите на бандитите и градската партизанска война. За да имаме инвестиции, трябва да има предсказуемост на страната и образована работна ръка, която да има съответното ниво на умения. И двете неща не се решават в мандата на едно правителство, трябват системни усилия през годините. Милион и нещо функционално неграмотни хора са огромно тегло, което носим на гърба си. Този тип хора не можем да ги научим на някакъв занаят", обясни Хампарцумян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Мунчо
    Да, огромно тегло е да слушаме глупостите на съмнителни типове като Хамбарцумян. Той явно е имал вземане-даване с убитата мутра. Трябва да бъде разпитан, но на прокуратурата плащат именно такива типове като Хамбарцумян.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари