Летни температури в четвъртък

0
Ще бъде предимно слънчево, валежи не се очакват
Ще бъде предимно слънчево, валежи не се очакват Снимка: iStock / Getty Images

През нощта срещу четвъртък времето у нас ще е предимно ясно и тихо

Минималните температури ще се повишат и ще са между 8° и 10°С. Най-високи очакваме да са минималните стойности по поречието на р. Дунав и гр. Сандански – до 12-13°С.

През деня времето ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността очакваме в следобедните часове над планинските райони, но без валежи. Вятърът в страната ще е тих, но следобед в Източна България ще се усили и ще е от юг, информира Метео Балканс.

Максимални температури в страната чувствително ще се повишават и ще са между 25-28°С. Най-високи ще са те в Северозападна България и района на Сандански и Русе - до 29-30°С.

Времето в планините ще е подходящо за туризъм. Ще е предимно слънчево и топло. Временни увлечения на облачността очакваме след обяд над масивите от Западна България, но валежи не се очакват. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще се повишат и на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха ще се повишат и ще са между 20°-23°. Температурата на морската вода е 15°-17°.

Прогноза за ФПЧ - Не се очакват замърсявания в големите градове - нивата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

Времето в София – През нощта срещу четвъртък ще преобладава разкъсана средна и висока облачност. През деня времето ще е предимно слънчево и ще се затопли. Очакваните минимални температури ще са около 9°С, а максималните - до 27°С.

В сутрешните часове нивата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат завишени. Концентрацията на вредни газове ще е между 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3.

Времето в Балканите – През следващите 48 часа полуостровът ще попада под влиянието на мощен пренос на по-топла и суха въздушна маса от Северна Африка, която ще повиши температурите у нас и на Балканите. Над по-голямата част от полуострова ще преобладава разкъсана, предимно средна и висока облачност, която след обяд ще намалява до слънчево време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари