Летище Русе оживява!

12

Отново глъчка и шум на самолети, Летище Русе оживява

Летище Русе отново е оживено след близо 30 години. Това съобщи кметът на града Пенчо Милков в публикация в социалните мрежи.

"Посрещнахме близо 15 самолета и най-добрите пилоти в страната", написа Милков. "Сред тях е и началникът на Висшето военновъздушно училище генерал Юлиян Радойски. Той ни припомни, че тук преди три десетилетия са се извършвали редовни полети и обучения, защото летището ни е било първата от трите бази на учебното заведение."

Кметът съобщи, че летището не спира да се развива.

"Днес със страхотния екип, на който се доверихме, летището не спира да се развива", написа Милков. "Нашето летище е първото в страната с LED осветление на полосата - на слънчеви батерии. За шестте месеца, откакто сключихме договора, бе изградена 9 км ограда, почистена е теренът, сградата се обнови и съхрани."

Милков изрази радостта си, че летището отново е живо.

"Енергията е неописуема, когато виждаш как постепенно мечтите се сбъдват", написа той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    18
    избори идат
    Голямо "оживление" с картонени витлови самолетчета. Не знам някъде в Европа 50 хил. град да развива летище, ама в Пенчовата паланка по избори стават чудеса!
  • 6
    17
    Сашо
    Добре върви предизборната кампания..
  • -2
    16
    Анонимен
    Русе е единственият европейски град. Всички селяндури от София и майкинта си да върват да пасат патки. Стара Загора със смотаният си обор също!
  • -8
    15
    до 13
    Докато Стара Загора е най-старият град на България, Русе е новоизлюпен град, лансиран от Митхад паша, понеже баща му бил родом от тогавашното 3-хилядно дунавско градче в началото на 19-ти век. Следва за Русе малко инерция след Освобождението и оттогава непрекъснато забавено развитие спрямо истинските древни и заслужили градове като Стара Загора.
  • 1
    14
    хе, хе, хе
    от устата на скъсания презерватив сякаш глаголи ивайло мирчев! Абе презерватив, ти да не си мирчев?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари