Лена Бориславова: Готови сме за нови избори, но ще направим всичко възможно да не се стига до такива

1
Бориславова присъства на откриването на нов партиен офис на ПП в Ямбол
Бориславова присъства на откриването на нов партиен офис на ПП в Ямбол Снимка: БГНЕС

"Готови сме за нови избори, но преди това ще направим всичко възможно да не се стигне до такъв развой".

Това заяви в Ямбол Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера Кирил Петков.

Заедно със заместник-председателя на парламента и депутат от Ямбол Мирослав Иванов тя присъства на откриването на нов партиен офис на „Продължаваме промяната“.

„Трябва да има действащо Народно събрание, което да приеме онези 22 закона, които да гарантират едни 13 млрд. лева да влязат за българските домакинства и бизнес“, подчерта Бориславова, предава БТА.

Тя допълни, че създалата се ситуация в парламента е сценарий, целящ да дестабилизира управлението. По думите ѝ на този етап усилията на кабинета не са концентрирани в търсене на заместници на напусналите коалицията министри от партия "Има такъв народ" (ИТН), а в посока приемане на актуализацията на бюджета и законодателните промени.

Ние разчитаме на нашите колеги, които ще сложат личната отговорност към хората, гласували за тях, над партийната принадлежност. Имаме убеждението, че такива хора има в Народното събрание и те са готови да работят с нас. Все пак става въпрос за 7 млн. граждани, които разчитат на този бюджет в условия на инфлация, енергийна криза и криза с цените на горивата“, каза Бориславова.

Според заместник-председателя на парламента Мирослав Иванов текстовете на бюджета са сами по себе си достатъчен аргумент „всеки един народен представител с достатъчно здрав разум да ги подкрепи“. По думите му, за съжаление, се очаква от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ да направят популистки предложения при гласуването на актуализацията, които ще поставят правителството пред избор, дали да се пречупи или да запази финансовата стабилност на държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    БАИ СТАВРИ
    Да и го сложа между веждите, абе направо фустата
  • 9
    2
    българин
    Разбирам я защо се страхува от нови избори, защото на следващите ще потънат в небитието. Колкото повече стискат властта, толкова ще намаляват гласуващите за тях. Впрочем, защо една чиновничка иска да дава тон на българското общество? Меко казано, звучи ми нахално.
  • 2
    1
    русенец
    Готино парче! Кирчо може да е тъп, но определено има вкус!:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари