Лекар в Спешен център преглежда с 1,9 промила алкохол в кръвта

1
Пациент се оплака от грубо отношение на д-р Георги Славов, завеждащ “Гръдна хирургия” в МБАЛ “Света Анна” във Варна
Пациент се оплака от грубо отношение на д-р Георги Славов, завеждащ “Гръдна хирургия” в МБАЛ “Света Анна” във Варна

Пациент се оплака от грубо отношение на д-р Георги Славов, завеждащ “Гръдна хирургия” в МБАЛ “Света Анна” във Варна

"Пиян лекар от спешния център преглежда жена ми, приета по спешност в МБАЛ “Света Анна” с кървене от гърдата", разказа Дамян Стоянов от Варна, цитиран от вестник “24 часа”.

Когато 51-годишната Радостина Стоянова, която се бори с раково заболяване, получава кървене в неделя след 17 ч., съпругът ѝ се обажда на тел. 112, откъдето е насочен към Спешния център в града.

"Казаха ми да тампонирам раната, след което да заведа жена ми в болницата, което направих. Междувременно тя припадна в ръцете ми. Когато пристигнахме в спешния кабинет, към 17:30 часа ни посрещна д-р Славов. Още с влизането ми направи впечатление грубото му отношение към нас, жена ми не можеше да говори, настоях аз да обясня случилото се, но той не ме слушаше, задаваше неадекватни въпроси, а когато стана от стола - залитна", разказва Дамян Стоянов.

Тогава ядосаният съпруг се обажда на тел. 112, откъдето го свързват с полицията и пращат екип на място. При проверката дрегерът отчита 1,9 промила алкохол, до кръвна проба не се стига. Впоследствие жената е приета в отделението, вече е оперирана и се чувства добре.

Обръщам се към медията ви, за да предпазя да не пострада някой друг. Не е нормално да ни лекуват пияни лекари”, каза още Стоянов.

От ръководството на МБАЛ “Света Анна" Варна информираха, че незабавно е разпоредена и извършена вътрешна проверка по случая.

Установено е нарушение на трудовата дисциплина, за което ще бъде наложено адекватно административно наказание. Установено е също, че няма отклонение във времето и реакцията на екипа или нарушение на медицинския протокол спрямо пациентката, тя вече е оперирана и е в добро състояние”, се казва в официалния отговор на лечебното заведение.

Медията научава, че д-р Славов до момента е с безупречна репутация, но скоро е претърпял голяма лична загуба в семейството си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари