Легенда на "Астън Вила" стъпи на русенска земя

1
Джон Грегъри зарадва децата от школата на Локомотив - Русе
Джон Грегъри зарадва децата от школата на Локомотив - Русе Снимка: Фокус

Джон Грегъри зарадва децата от школата на Локомотив - Русе

Бившият мениджър на "Астън Вила" Джон Грегъри проведе открита тренировка с децата от школата на Локомотив (Русе). Той пристигна в дунавския град по покана на Драгош Фирцулеску, с когото се познават от съвместната им работа в индийския Ченайин Сити, съобщиха от клуба.

"За мен е чест да посрещна наставника си тук, в България, където избрах да създам семейство и да се развивам професионално. Джон Грегъри идва за първи път в страната и истински се вълнуваше за срещата с децата от школата ни. Няма човек, интересуващ се от футбол, който да не познава отличните му качества като играч, а също и като мениджър. Сигурен съм, че децата ще помнят дълго този ден", каза Драгош Фирцулеску, цитиран от Агенция Фокус.

От името на президента на Локомотив (Русе), той подари на Грегъри персонализиран екип на русенските "железничари" с номер 77.

"Благодаря за любезното домакинство и поканата. Вярвам, че сред едно от тези деца е следващата световна футболна легенда. В очите им видях жажда за игра, за футбол. Отговорих на всеки техен въпрос. Насърчавам ги да спортуват активно, да са последователни и дисциплинирани, за да могат да гарантират успеха си", сподели Джон Грегъри след тренировката.

Той е бивш английски футболист. През своята активна кариера на полузащитник те бил част от тимовете на Брайтън, Куинс Парк Рейнджърс, Дарби Каунти и други. Джон има и завидна треньорска и мениджърска кариера за Портсмут, Дарби Каунти, КПР, Макаби Ахи Назарет, ФК Кайрат, Ченайин и още редица отбори. Грегъри остава разпознаваем като една от култовите фигури на "Вила Парк" – и като играч, и като мениджър на Астън Вила. Има записани и 6 мача за националния отбор на Англия през 70-те години на миналия век.

Драгош Фирцулеску започва футболната си кариера в Румъния, а през последните години играе в България за Берое, Дунав (Русе), Славия (София) и Добруджа. Понастоящем, след придобиване на УЕФА "С" лиценз, Фирцулеску е помощник-треньор на третодивизионния Локомотив (Русе) и треньор на родените през 2012 и 2013 в детско-юношеската школа към клуба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Мома локомотивчанка
    На фона на безупречните стадиони и терени в ОК, представям си какъв културен шок е изпитал човечецът при вида на избомбения без война ст. Локомотив.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари